Élet-Stílus

Görögország – Argentína 0-2

Polokwane, Peter Mokaba Stadion.

Összefoglaló: Argentína próbált támadólag fellépni a meccs elején, azonban a jól szervezett görög védelem állta a sarat, ráadásul a szerzett labdákból próbáltak kontraakciókból veszélyeztetni több kevesebb sikerrel.

Ennek ellenére nem született találat az első félidőben, igaz Maxi Rodriguez és Lionel Messi utolsó percekben eleresztett lövése is gólba tartott, Corvasz kapus azonban mindkétszer bravúrral hárítani tudott.

Fordulás után Otto Rehhagelnek hamar hármat kellett cserélnie sérülés miatt, így egy felforgatott görög csapat várta az argentin rohamokat. Diego Maradona is szép lassan elkezdett frissíteni csapatán aminek köszönhetően felpörgött a dél-amerikai együttes, majd egy szöglet után Demichelis bombájával a vezetést is megszerezte.

Az utolsó percekben Messi duplázhatott volna, azonban előbb a kapufa, majd Corvasz kapus védett, ám utóbbi szituációnál a csereként beálló, 36 éves Martin Palermo elé került a játékszer, a veterán támadó pedig higgadtan kilőtte a hosszú alsó sarkot beállítva ezzel a 0-2-es végeredményt.

Argentína a B jelű kvartett élén zárt és Mexikó lesz az ellenfele a nyolcaddöntőben, míg a görögök vereségükkel lemaradtak a Nigériával ikszelő Dél-Korea mögött és kiestek a tornáról.

Eredmény:
Görögország – Argentína 0-2 (Demichelis 77., Palermo 89.)

A B csoport végeredménye:
1.Argentína 9 pont (7-1)
2.Dél-Korea 4 pont (5-6)
3.Görögország 3 pont (2-5)
4.Nigéria 1 pont (3-5)

Palermo biztosította be a három pontot:

Demichelis gólja:

93. PERC: Vége a meccsnek, Diego Maradona csapata nehezen lendült bele de végül teljesen megérdemelt 2-0-ás győzelmet aratott, ezzel megnyerte a B csoportot.

LES 92’
Argentína
Pastore maradt lesen.

90. PERC: Két perc a ráadás.

89. PERC: Így kell cserélni! A 36 éves Martin Palermo még csak nemrég állt be, de máris betalált: Messi alakított ki magának lövőhelyzetet, löketét Corvasz a veterán csatár elé ütötte aki magabiztosan gurított a hosszú alsó sarokba, 0-2!

GÓÓÓL 89’
Palermo, Argentína
Messi kipattanója után talált be.

87. PERC: Hol volt eddig ez az argentin csapat? Ha a meccs elején is ilyen cseleket húztak volna meg, mint az elmúlt pár percben, nem csak egy gól lenne az előnyük.

86. PERC: Jézus! Messi lőtt elképesztően nagy kapufát egy pofás támadás végén, a pályán lévő többi 21 játékos csak leste a Barca sztárját.

SZÖGLET 80’
Di Maria, Argentína
Ez nem lett veszélyes.
CSERE 80’
Argentína
Palermo jött Milito helyére.

77. PERC: Di Maria végezett el szögletet a bal oldalról, Demichelis előbb fejelt, a labda azonban egy csapattársát találta el, majd az ott pattogó játékszert védhetetlenül vágta a hálóba – úgy tűnt, lerántotta védőjét de a játékvezető sípja néma maradt, 0-1!

GÓÓÓL 77’
Demichelis, Argentína
Di Maria szöglete után talált be.
CSERE 77’
Argentína
Pastore jön Agüero helyére.
SZÖGLET 75’
Messi, Argentína
Két szöglet egymás után.

75. PERC: Corvasz üvöltötte le Morasz fejét, amiért a társ nem ugrott el előle, miközben ő kivágta volna a labdát.

LES 72’
Argentína
Rodriguez futott lesre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik