Élet-Stílus

Évente két és fél napot várunk a lassú weboldalakra

Az átlagos internetezők két és félnapot töltenek azzal, hogy a lassú internet oldalak betöltődését várják – derült ki egy kutatásból. Az igazán bosszúsak mégis a webes forgalmazók lehetnek, akik számítások szerint mintegy 5,65 milliárd fontot veszítenek ugyanezen okból kifolyólag.

A Hostway és a Zeus Technology felmérése kimutatta azt is, hogy az online vásárlók 82 százaléka inkább hagyja a szenvedést az online shoppingolással és ellátogat valamelyik boltba. Egyébként is a leggyakoribb panasz az interneten, a lassan letöltődő oldalak miatt generálódik. Az online boltok gyakran túl sok nagyméretű képet, vagy flash-es megoldást használnak éppen a látvány miatt, miközben ez nagyban lassítja egy oldal gyors letöltését.

Éppen a múlt héten látott napvilágot egy felmérés miszerint létezik a webstressz nevű jelenség, amikor a vásárlás, vagy böngészés folyamata nem találkozik elvárásainkkal. A kutatás szerint ilyen esetben az emberek közel fele, 44 százaléka nem keres más megoldást, hanem egyszerűen felhagy a vásárlással, vagy kereséssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik