Élet-Stílus

Mourinho: nagy esélyt puskázott el a ManU

A Premier League legutóbbi fordulójának a rangadóján a Manchester United egy hazai győzelemmel hat pontra elléphetett volna a Chelsea-től. A meccs döntetlenre végződött, és Alex Ferguson szerint bebizonyosodott, hogy nem véletlenül ők az elsők.

A Chelsea trénere Jose Mourinho szerint nagy lehetőséget szalasztott el a manchesteri rivális. “Nem mi vezetjük ugyan a bajnokságot, de már a következő hétvégén változhat a helyzet. A véleményem szerint a döntetlennel mi jártunk jobban. Én az ő helyükben nagyon csalódott lennék.” – nyilatkozta Mourinho.

A portugál mester kiemelte csapatából az egyenlítő gólt fejelő Ricardo Carvalhót, akinek a játéka sérülés miatt kérdéses volt. “Nemcsak a gólja miatt voltam vele elégedett, remekül védekezett az egész meccsen. A döntetlent pedig az orvosi stábnak ajánlanám, amely fantasztikus munkát végzett annak érdekében, hogy Carvalho pályára léphessen.” – tette hozzá Mourinho, aki kivételesen a bíróról is elismerően nyilatkozott.

Sir Alex Ferguson nem tulajdonított olyan nagy jelentőséget a vasárnapi szuperderbinek, de azzal tisztában volt, hogy nagy lehetőséget szalasztott el a tabella élén tanyázó csapata. “Sajnos nem sikerült kiépítenünk az előnyünket, de nem vagyok különösebben bosszús. A véleményem szerint Edwin van der Sar védhette volna Carvalho fejesét, de a lényeg az, hogy ismét megmutattuk, nem véletlenül vezetünk a bajnokságban.”

A skót szakember tisztában volt azzal, hogy az első félidőben nagyon halovány produkciót nyújtó címvédő a második 45 percre alaposan fel fog pörögni: “Ezért is vagyok elégedett a csapat teljesítményével.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik