Élet-Stílus

Káté kikapott a vb-elődöntőben

A 64 kilogrammban szereplő Káté Gyula szoros mérkőzésen kikapott az elődöntőben, így bronzérmet szerzett a milánói ökölvívó-világbajnokságon.

A tavalyi Európa-bajnokságon ezüstérmes Káté heroikus küzdelemben szenvedett vereséget a pénteki elődöntőben: 8-7-es pontozással kapott ki az amerikai Frankie Gomeztől.

A 27 éves kispesti bunyós a nála tíz évvel fiatalabb amerikaival, a 2007-es kadett világbajnokkal kiegyenlített küzdelmet vívott, végig egy-két pont választotta el a két bokszolót, s 7-7 után, egy perccel a vége előtt vitte be Gomez a győztes találatot.

Káté a hajrában is mindent megpróbált, ám ereje ekkor már fogytán volt, ellenfele pedig fiatal korát meghazudtoló érett boksszal tördelte meccset, és tartotta meg előnyét.

„Sajnos, már nem volt erőm fordítani, hiába próbáltam, nem ment. Elfáradtam a kéthetes vb végére” – foglalta össze Káté, aki 2003 után másodszor szerzett világbajnoki bronzérmet.

Káté Gyula révén négy év után szerzett ismét világbajnoki érmet magyar ökölvívó. Legutóbb 2005-ben Bedák Pál (48 kg) lett ezüstérmes a kínai Mienjangban.

Vb, 64 kg, elődöntő:
Frankie Gomez (amerikai)-Káté Gyula 8-7

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik