Élet-Stílus

Idén már nem ülhet autóba Massa

A brazil pilótán hétfőn végzett vizsgálatok után a Ferrari 2009-ben már nem várja vissza Felipe Massát a versenypályára. Két napon belül eldől, hogy ki ülhet a csalódást okozó Luca Badoer helyére.

A brazil pilótán tegnap végzett vizsgálatok után a Ferrari 2009-ben már nem várja vissza Felipe Massát a versenypályára. Két napon belül eldől a pótlás.

A hungaroringi időmérőn fejsérüléseket szenvedett Felipe Massa tegnap Miamiban egy neves ideggyógyászati specialistánál járt vizsgálatokon. Az eredmények jók, közölte a Ferrari, de a pilótára hamarosan váró plasztikai műtét és annak gyógyulása miatt a csapat 2009-ben már nem számít rá, hogy a brazil F1-es versenyen indul.

Idén már nem ülhet autóba Massa 1

“Természetesen az eredményeknek nagyon örültünk Maranellóban, mert jövőre már 100 százalékosan számíthatunk Felipére” – írta a csapat.

“Nagyon örülök a vizsgálatok eredményeinek! Egy pár nap múlva következő kis műtét után végre elkezdhetem az edzést, hogy újra formába jöjjek, és később már gokartozhatok is majd. Hogy F1-essel mikor lépek pályára? Csak haladjunk lépésről lépésre, egyelőre a lényeg a fizikai tevékenység lehetősége, az is nagy előrelépés” – idézte a pilótát a Ferrari honlapja.

A Ferrari várhatóan 48 órán belül dönt arról, hogy ki válthatja Luca Badoert – a megtartása igen valószínűtlen – az utolsó öt futamon. A fő esélyes Giancarlo Fisichella, de az olasz lapok ma bedobták a BMW kivonulása miatt év végén csapat nélkül maradó Robert Kubica nevét is. Fernando Alonso ellenben kategorikusan cáfolta, hogy idén még beülhetne a Ferrariba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik