Hozzávalók
3,5 dl joghurt
4 tojás
22 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
12 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg cukor
60 dkg szilva
1-2 fürt mag nélküli szőlő
A joghurthoz hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot, a tojásokat. A vajat megolvasztom, és azt is a tésztához keverem. A tésztát egy zacskónyi vaníliás cukorral ízesítem.
A kivajazott, grízes liszttel kiszórt tepsibe öntöm a tésztát. A szilvát megmosom, hagyom, hogy alaposan lecsöpögjön, majd félbeszedve a tészta tetejére ültetem. Az alaposan megmosott szőlőszemeket is a tésztára szórom. Mielőtt a sütőbe tolnám a tésztát, egy kevés fahéjjal és cukorral meghintem. 190 fokon sütöm, úgy nagyjából 35 percig.