Élet-Stílus

Alpesi sí-vb: osztrák dominancia

Ausztria nyerte a svédországi Arében rendezett alpesi sí-vb zárószámát, a szuperóriás-műlesiklásból és szlalomból álló csapatversenyt, és az éremtáblázatot is az osztrákok zárták az élen.

Ausztria 18 helyezési ponttal végezett az élen a világbajnokság utolsó számában, a 11 nemzet között folyó csapatversenyben, megelőzve a házigazda Svédországot (33) és Svájc (37) együttesét, míg a címvédő németek a hetedik helyen végeztek. A futamban elért legjobb időt egy ponttal jutalmazták, az utolsó vagy kiesett versenyző 11-et kapott, éppen ezért a végén a legkevesebb ponttal bíró egység állhatott fel a dobogó legfelső fokára – Ausztria!

Az osztrákok leginkább szuperóriás-műlesiklásban remekeltek, Renate Götschl, Fritz Strobl és Michaela Kirchgasser is a legjobb időt érte el, míg Benjamin Raich a második lett a futamában, Marlies Schild pedig szalomban aratott győzelmével járult hozzá a nyugati szomszédaink diadalához. Ausztria hatfős csapata végül négy első hellyel (4 pont), egy második (2) és három negyedik pozícióval (12) szerezte meg harmadik aranyérmét az alpesi sí-világbajnokságon.

Ami az összesített éremtáblázatot illeti: három arannyal, három ezüsttel és három bronzzal az osztrákok voltak a világbajnokság legjobbjai, a második Svédország három aranya mellé a másik két medáliából is bezsebelt kettő-kettőt, Svájc pedig egy vb-cím mellett egy ezüstöt és négy bronzot vihet haza. A nevezettek mellett Olaszország és Csehország adott még az idén világbajnokot.

Vb, csapatverseny:
1. Ausztria 18 pont
2. Svédország 33
3. Svájc 39
4. Finnország 49
5. Franciaország 51
6. Kanada 51
7. Németország 54
8. Olaszország 55
9. Csehország 57
10. Szlovénia 58
11. Egyesült Államok 77

Ajánlott videó

Olvasói sztorik