Élet-Stílus

Giro: Petacchi negyedszer

Alessandro Petacchi már negyedik sikerét aratta a Giro d, Italia olasz országúti kerékpáros körversenyen. Bodrogi a győztessel azonos idővel érte el a célt.

Kapcsolódó linkek

bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

A Milram csapat olasz kerekese a cél előtt pár száz méterrel sikerrel megúszott egy balesetet az élen, és a hajrában maga mögé utasította argentin Maximiliano Richezét és a dán Matti Breschelt. Petacchi ezzel 23 növelte a Giro szakaszgyőzelmeinek a számát, amellyel feljött a második helyre holtversenyben Francesco Moser mellé. Az élen továbbra is egyelőre befoghatatlannak tűnő előnyben, 42 etapgyőzelemmel Mario Cippolini áll.

A szerdai kőkemény hegyi szakasz után a várakozásoknak megfelelően a teljesen sík terepen nem nagyon mocorgott a mezőny. Akadtak ugyan kisebb-nagyobb kiugrási kísérletek, de az utolsó kilométereken már együtt haladt a vonat, és a sprintspecialistákon volt a sor, hogy eldöntsék ki lesz az etap győztese.

Nyolcszáz méterrel a cél előtt Alexandre Usov and Lloyd Mondory elnézett egy kanyart, és csúnyát bukott. Ez megzavarta Paolo Bettinit, így honfitársa különösebb nehézségek nélkül nyerte meg a 203 kilométer hosszú szakaszt. Összetettben a várakozásoknak megfelelően nem történt változás, a szintén olasz Danilo Di Luca biztosan őrzi előnyét.

A mezőny egyetlen magyar tagja, Bodrogi László a győztessel azonos idővel a 78. lett, s összetettben a 80. helyről várja a folytatást.

Giro d’Italia, 18. szakasz:
1. Alessandro Petacchi (olasz, Milram) 4:32:51 ó
2. Maximiliano Richeze (argentin, Panaria) azonos idővel
3. Matti Breschel (dán, CSC) a.i.
…78. Bodrogi László (Credit Agricole) a.i.

Az összetettben (rózsaszín trikó):
1. Danilo Di Luca (olasz, Liquigas) 82:08:26 ó
2. Andy Schleck (luxemburgi, CSC) 2:24 p hátrány
3. Gilberto Simoni (olasz, Saunier Duval) 2:28 p h.
…80. Bodrogi 1:58:40 ó h.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik