Élet-Stílus

Három pontot levontak az Újpesttől

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának döntése után a három pontot veszítő újpestieknek a bronzérem megszerzésére szinte csak matematikai esélyük maradt.

Az indoklás szerint a fővárosi együttes drukkerei a Debrecen elleni, május 4-én rendezett bajnokin az egész mérkőzés alatt huhogtak, amikor a hajdúságiak színesbőrű játékosához, Ibrahim Sidibéhez került a labda. A döntés elsőfokú, egyelőre tehát nem jogerős.

Az újpestiek honlapján Dányi Szilárd ügyvezető azt mondta, a tulajdonossal történt konzultáció után a klub tudomásul veszi a döntést. “Az MLSZ a nemzetközi szabályok alapján, akár tetszik, akár nem, jogszerű döntést hozott. Tudni kell, hogy a fegyelmi bizottság azon játékvezetői és ellenőri döntésekkel kapcsolatban jár el, amelyek elé kerülnek. Az, hogy ki határozza meg, hogy a nemcsak Újpest-mérkőzéseken történő, fegyelmi hatálya alá tartozó nézőtéri magatartásokból ügy legyen, már egy másik kérdés… Sok olyan esetnek voltam szemtanúja különböző pályákon, amelyeknek büntetést kellett volna maguk után vonniuk, de még csak eljárás sem indult az adott fegyelmi vétség után.”

Dányi hozzátette: az a szurkoló nem szereti az Újpest FC-t, aki viselkedésével kárt okoz a klubnak. Emlékezetett rá, hogy 2006. május 20-án az MTK elleni bajnoki után a pályára berohanó és játékvezetőt kergető drukkerek is rengeteget ártottak az egyesületnek. A sportvezető arra kérte a szurkolókat, hogy bármilyen kritikai észrevételüket úgy fogalmazzák meg, hogy azzal ne ártsanak az egyesületnek. “Kérnék minden Újpest-szurkolót, hogy amikor ezt a helyzetet értékeli, gondolkodjon el az általam elmondottakon, és próbáljunk meg olyan légkört kialakítani a mérkőzéseinken, hogy a klub még egyszer ne kerülhessen ilyen helyzetbe” – hangsúlyozta Dányi.

Az Újpest így változatlanul a negyedik helyen áll a tabellán, a pontlevonás után 46 ponttal, matematikai esélye még maradt a bronzérem megszerzésére.

A lila-fehérek – a fegyelmi határozat jogerőre emelkedése esetén – csak akkor lehetnek bronzérmesek, ha a hátralévő két meccsüket megnyerik, az előttük álló zalaegerszegiek pedig két vereséget szenvednek.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik