Élet-Stílus

Célkeresztben a bakizó angol kapus (videó)

Meglehet, újabb bakija után Paul Robinson kijátszotta magát az angol labdarúgó-válogatott kapujából, igaz, Steve McClaren kapitány még nem döntötte el, ki áll a gólvonalon az őszi Eb-selejtezőkön.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Paul Robinsont nem kímélték, alaposan lehúzták róla a keresztvizet a németek ellen 2-1-re elveszített barátságos mérkőzésen történt hibája miatt (videó): Bernd Schneider beadása után éppen az egyenlítő gólt szerző Kevin Kuranyi elé paskolta a labdát, holott szögletre is tolhatta volna azt. A Tottenham kapusa egyébként nem először bakizik válogatott mezben, októberben, a Horvátország elleni Európa-bajnoki selejtezőn Gary Neville hazaadása után gurult a hálójába a labda, miután luftot rúgott (videó).


Célkeresztben a bakizó angol kapus (videó) 1

Paul Robinson – a bûnbak (BBC)



Az angol lapok kemény kritikával illeték Robinsont a Németországi elleni meccs után, ráadásul a The Sun és a Mirror biztosra veszi, hogy a soros Európa-bajnoki selejtezőkön már nem ő áll az angol válogatott kapujában. Ezzel szemben Steve McClaren szövetségi kapitány nem bántotta a 27 éves hálóőrt, elmondta, arra számít, hogy Robinson feláll a padlóról és bizonyítja képességeit. „Természetesen most nagyon el van keseredve, de máskor is érték csalódások, és mindig túljutott ezeken” – mondta a kapitány. McClaren ugyanakkor még nem döntötte el, ki áll a kapuban szeptemberben Izrael és Oroszország ellen.

„Azt most még nem tudom megmondani, kivel kezdődik az összeállítás három hét múlva” – jegyezte meg a kapitány, aki a szünetben David Jamest küldte pályára Robinson helyett, utóbb elmondta, a cserét előre bekalkulálta. Bár James válogatott pályafutása is hemzseg a bakiktól, klubedzője, a Portsmouth csapatát dirigáló Harry Redknapp szerint 37 évesen is ő a legjobb angol kapus. A BBC internetes kiadása számba vette a lehetséges Robinson-utódokat, de az igazság az, hogy jelenleg az angolok nem állnak fényesen ezen a téren, hiszen nincs minőségi játékosuk kapusposzton. Robinson nyilatkozataiban hosszasan magyarázta az újabb hibáját, kiemelve, hogy szerencsétlen volt, de persze dönthetett volna másképp is. „Jól tudom, nem számíthatok az emberek együttérzésére, de ez érthető” – mondta a németek elleni meccs bűnbakja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik