Élet-Stílus

Az Apollo 440 és a Kosheen is fellép Szegeden

Szerdán nyit a nyári fesztiválszezon legnagyobb záróbulija, a közel negyvenéves múltra visszatekintő Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN). Idén is sztárjárás lesz a Tisza-parton: az Apollo 440 és a Kosheen mellett fellép többek közt a Forbidden Hollyood, a Freestylers és a Superhiks is.

A hazai közönség csak a SZIN-en hallhatja a brit sikercsapat, a – Hide U, a Resist, a Hungry című számokat jegyző – Kosheen új lemezét, és szintén csak a SZIN-es publikum láthatja majd a Frankie Goes to Hollywood tagjaiból összeállt Forbidden Hollyood formációt, Magyarországon kizárólag Szegeden lép fel – hosszú hallgatás után – az Apollo 440.





A Lenny Kravitznek és a U2-nak is remixeket készítő csapatról a 2003-as a Dude Descending a Staircase című albuma óta keveset hallattunk. Mint kiderült, a csapat ezt az időt zenék írására fordította, filmes és remix projekteken dolgoztak. Most úgy érzik, újra eljött az idő, hogy felrázzák a közönséget, azaz készülnek a nagy visszatérésre.

Makedon ska-punk és Tankcsapda


A SZIN-en ismerhetjük meg a több évben is legjobb makedón bandának választott, reggae, latin és balkáni népzenei hatásokkal operáló ska-punk bandát, a Superhikset. A héttagú makedón zenekar nem kezdő a szakmában, hiszen a srácok 13 éve nyomják az ipart. Olyan világhírű zenekarokkal játszott eddig egy színpadon, mint a Manu Chao, a Fun Lovin Criminals, a Fishbone, a Tito and Tarantula, vagy Henry Rollins.





A hazai felhozatalból természetesen nem hiányzik idén sem a Tankcsapda, a Kispál és borz, a Quimby, de fellép Ákos, a PASO vagy a 30Y is, szóval mindenki, aki számít.

SZIN: 1968-tól

A Szegedi Ifjúsági Napok gyökerei 1968-ig nyúlnak vissza, ezzel valószínűleg ez a legrégebbi ifjúsági fesztivál Magyarországon. A rendszerváltással a SZIN élete is megváltozott, és történelmében pár év kihagyás következett, de 2003 óta minden évben megrendezik.


Az Apollo 440 és a Kosheen is fellép Szegeden 1

Kosheen


Az újrainduláskor még csak 12 000 látogató volt, tavaly azonban csaknem 32 000-en buliztunk a jobbnál jobb koncertekre. A hazai zenei élvonal szinte teljes egészében képviseltette már magát a SZIN-en, de külföldi sztárfellépőkben sem volt hiány, koncertezett itt a Cure, az Alphaville, a Tartantinos, vagy a műfajában kiemelkedő Adam Freeland is.

Az ötnapos Szegedi Ifjúsági Napok idén is a legkifizetődőbb bulinak ígérkezik: a napijegyek 4000, a hetijegyek 10 ezer forintot kóstálnak. Az idei nyárzáró buli augusztus 22-26-ig várja látogatóit az Újszegedi Partfürdőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik