Élet-Stílus

Mindent lejátszik az LG DVD-je

Az LG bejelentette az első olyan új generációs DVD lejátszót, amely mind a HD-DVD, mind a Blu-ray formátumú lemezeket képes lejátszani.

Megoldódni látszik a DVD formátumokon civakodó óriásvállalatok vitája. Legalábbis meglehetősen egyéni megoldással vágta keresztül a dél-koreai vállalat a gordiuszinak látszó csomót. Most bejelentett lejátszójuk mindkét új generáció DVD formátumban képes lejátszani az immár sokkal jobb minőségű és tárolókapacitású lemezeket.

A Sony által vezetett Blu-ray szövetségesekkel szemben álló „Toshiba-koalíció” lassan egy éve tartó állóháborújában ez tűnik az eddigi legjobb megoldásnak, hiszen hiába születtek meg az új formátumok, hiába a tengernyi előny, ha a vásárlók nem merik egyik oldal készülékét sem megvásárolni addig, amíg nem dől el, melyik is lesz az általánosan elfogadott, a nagytömegben, olcsón előállítható, a mostani gyengébb minőséget leváltó DVD szabvány.

A BBC szakírója szerint mivel a filmstúdiók és lemeztársaságok is megosztottak a kérdésben a vitát egy ilyen univerzális megoldás nélkül nehéz kikerülni. Az LG a január 8-án kezdődő amerikai CES (Consumer Electric Show) standjain már be is szándékozik mutatni a Total HD megoldását, s ezzel könnyen lehet, hogy óriási előnyre tesz szert a többi még csatázó versenytársával szemben.

Az komoly kérdésként vetődik fel, hogy a játékkonzol készítők miként reagálnak a bejelentésre, mivel a Microsoft a HD-DVD, a Sony pedig a Blu-ray szabvány iránt tesz meg mindent. A vásárlók viszont univerzális megoldásokban gondolkodnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik