Élet-Stílus

A Moziünnepen vetítik Tarr és Menzel filmjét is

Tarr Béla A londoni férfi című filmjét, valamint az Őfelsége pincére voltam című, Jirí Menzel által rendezett alkotást is levetítik az idei augusztus 30-án kezdődő Moziünnepen.

Az esemény idején 86 mozi várja a nézőket; négy nap alatt több mint 200 filmet láthatnak az érdeklődők, több mint 289 vászonra vetítve, az ország egész területén, rendkívül alacsony jegyáron. Tavaly 350 forintért lehetett jegyet váltani egy-egy filmre, a szervezők reményei szerint ebben az évben sem kell majd ennél többet fizetni a belépőért.

Az idén hét külföldi filmpremier szerepel a Moziünnep programjában. Az Igen, akarom? francia romantikus vígjáték, amelynek főszereplője Alain Chabat és Charlotte Gainsbourg. A szintén francia vígjátékban, a Zűrös párosban Christian Clavier és Daniel Auteuil Párizsból Londonba utazik, hogy egy veszélyes akció végére járjon. A Hajlakkban Nicole Blonsky, John Travolta, Christopher Walken és Michelle Pfeiffer szerepel, a történet a hatvanas évek elején, Amerikában játszódik, amikor dúl a rock and roll és a „tupírláz”.


A Moziünnepen vetítik Tarr és Menzel filmjét is 1

Őfelsége pincére voltam


A műsoron szerepel Terry Gilliam új filmje, a Tideland, a Waitress című romantikus vígjáték és a Tini nindzsa teknőcök. Bohumil Hrabal keserédes regénye, az Őfelsége pincére voltam Jirí Menzel rendezésében kerül a mozikba.

A négynapos vetítéssorozat keretében három magyar film is bemutatkozik: Kamondi Zoltán új munkája, a Dolina, amelyet a 38. Magyar Filmszemlén vetítettek, Tarr Bélától a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt alkotás, A londoni férfi, valamint Tóth Tamás filmje, a Farkas.

Az első alkalommal bemutatandó alkotásokon kívül olyan művek kerülnek vissza a vászonra, mint a Fedőneve: Pipő című családi mozi, a Patrick Suskind nagy sikerű regényéből készült Parfüm, a Taxi 4, a számos díjat nyert Bábel és a Királynő.

Az összegzés szerint a Moziünnep látogatottsága az elmúlt években folyamatosan növekedett. Tavaly a rendezvénysorozat négy napja alatt több mint négyszázezer jegyet adtak el, negyven százalékkal többet mint 2005-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik