Élet-Stílus

Az MLSZ elfogadta az NBI-es nevezéseket

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága kedden megállapította, hogy az Újpest FC, az FC Fehérvár, az FC Sopron és a REAC is pótolta nevezésében a korábbi hiányosságokat, így mindegyik klub részt vehet a 2007/08-as élvonalbeli bajnokságban.

Kapcsolódó linkek

ftc.lap.hu
sport.lap.hu

Az MLSZ június 6-ai ülésén első körben nem fogadta el különböző hiányosságok miatt a négy klub nevezését. “A nevezési feltételeket a versenykiírás rögzíti, csak azok a kluboknak a nevezését fogadta el a versenybizottság minden pontot maximálisan teljesített. Részletekbe nem kívánok belemenni, lehet, hogy valaki a nevezési díjat nem fizette be, de az is elképzelhető, hogy csak egy iratot nem csatolt a jelentkezéséhez” – mondta Vida Gábor, a testület munkatársa. A másik tíz élvonalbeli klub nevezését elfogadta a testület.

Az érintetteknek június 14-én 12 óráig volt lehetőségük fellebbezni a döntés ellen, és ezt mind meg is tették. A második körben már mind a négy egyesületnél rendben talált mindent a szervezet versenybizottsága. A Nemzeti Sport információi szerint a fehérváriak a nevezési díj befizetésével csúsztak meg, de még időben rendezték elmaradásukat. Az újpestiek nevezésében formai hiányosságokat találtak, míg a REAC háromhavi játékvezető díjjal maradt adós.

A Tatabánya nevezését ugyan elfogadta az MLSZ, de a klub könnyen elképzelhető, hogy nem tudja vállalni a szereplést anyagi gondjai miatt. Ebben az esetben páratlan számú – tizenöt – együttes lenne a mezőnyben. Az MLSZ-nek lehetősége van arra, hogy feltöltse a keretet. A feltöltésnél nem vehetik figyelembe a kiesőket, az NBII legjobb második helyezettjét annál inkább. A Keleti csoportban a Nyíregyháza mögött végző Ferencvárosnak így minden esélye megvan arra, hogy zöld asztal mellett harcolja ki a feljutást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik