Élet-Stílus

Talmácsi negyedik lett az első időmérőn

Talmácsi Gábor a negyedik lett a 125 kcm-es kategória első időmérő edzésén a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei hetedik futamán, a Spanyol Nagydíjon. A leggyorsabb Lukas Pesek volt.

Kapcsolódó linkek

talmacsigabor.lap.hu
sport.lap.hu

A cseh motoros a viadal honlapja szerint 1:51.119-es idejével épp csak maga mögé utasította a versenyeken rendkívülien balszerencsés, de az időmérőkön rendre a leggyorsabbak között szereplő Mattia Pasinit. A két klasszis mögött két tizeddel lemaradva a spanyol Raffaele de Rose végzett a 4,727 km-es pályán.

A Bancaja Aspar csapat három versenyzője foglalta el ideiglenesen a rajtrácson a következő három helyet. Talmácsi Gábor, Hector Faubel és Sergio Gadea háziversenyét, ha nem is sokkal, de a magyar motoros nyerte meg. Az ötödik helyen a vébépontversenyben élen álló Faubel végzett, a Le Mans-i győztes, Gadea pedig a hatodik helyre hozta be az Apriliát.

Talmácsi csapatától származó információk szerint a versenyen nagyon fontos lesz majd a gumiválasztás, mivel pénteken 47 fokos volt az aszfalt, a hőmérő pedig 34 fokot mutatott. A magyar klasszis ment puha gumival és keménnyel is, majd kijelentette: nincs nagy időkülönbség a kettő között, így szinte biztos, hogy a kemény gumikat választja, hogy bírják a futam végéig.

“Boldog vagyok, nagyon jó edzésnapot zártunk. A motor beállításai rendben vannak, maximálisan érzem minden rezdülését, érzem a határokat, így a legtöbbet ki tudom hozni a technikából. Eddig minden oké” – fogalmazott Talmácsi.

A második kvalifikáló tréninget szombat 13:05 órától rendezik, a rajtsorrend a két edzés összesítése alapján alakul ki.

Katalán Nagydíj, 1. időmérő:
125 kcm
1. Lukas Pesek (cseh, Derbi) 1:51.119 p
2. Mattia Pasini (olasz, Aprilia) 1:51.170
3. Raffaele de Rosa (spanyol Aprilia) 1:51.315
4. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:51.380
5. Hector Faubel (spanyol, Aprilia) 1:51.395
6. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 1:51.493

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik