Élet-Stílus

Di Luca az utolsó hegyen is megőrizte előnyét

Az összetettben vezető olasz kerekes az utolsó komoly hegyi szakaszon is magabiztosan kontrollálta a vetélytársakat, így nehezen elképzelhető, hogy ne ő nyerné meg az idei Giro d’Italiát. Szombaton az egyéni indításos időfutamban Bodrogi villanthat.

Kapcsolódó linkek

bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

A spanyol Iban Mayo nyerte olasz országúti kerékpáros körverseny 19. szakaszát, miután az utolsó hegyen a vele együtt megszökő riválisokat sorban leszakította. Danilo Di Luca nem hagyta a rá veszélyes Andy Sclecket és Gilberto Simonit ellépni, és biztosan őrzi, közel két és fél perces előnnyel az első helyét összetettben.

Harminc kilométerrel a rajt után egy 15 fős csoport szakadt el a mezőnytől, de befogták őket a szakasz egyetlen első kategóriás hegyén, a Pian delle Fugazzén. A csúcs előtt Mayo nyolc másik kerekessel egyetemben próbálkozott, és mivel nem volt köztük egyetlen, az összetettben előkelő helyen álló kerekes, a menők hagyták őket tekerni.

Mayo folyamatosan támadott, és szépen lassan lemaradtak a társak. Az utolsó riválist 17 kilométerrel a cél előtt hagyta állva a spanyol sztár, és az előnyét egészen a célig megőrizte.

A mezőny egyetlen magyar tagja, Bodrogi László ezúttal több mint 23 perccel a győztes után célba érve 105. lett, összetettben pedig 85. helyről várhatja az erősségének számító szombati egyéni időfutamot.

Giro d’Italia, 19. szakasz:
1. Iban Mayo (spanyol, Saunier Duval) 4:34:49 ó
2. Giovanni Visconti (olasz, Quick-Step) 43 mp hátrány
3. Marco Marzano (olasz, Lampre) 1:04 p h.
…105. Bodrogi László (Credit Agricole) 23:27 p h.

Az összetettben (rózsaszín trikó):
1. Danilo Di Luca (olasz, Liquigas) 86:46:28 ó
2. Andy Schleck (luxemburgi, CSC) 2:24 p hátrány
3. Gilberto Simoni (olasz, Saunier Duval) 2:28 p h.
…85. Bodrogi 2:18:54 ó h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik