Élet-Stílus

Újabb esélyt kapott a Fradi

A Tatabánya együttese komoly anyagi gondokkal küzd, és elképzelhető, hogy nem tudja vállalni az élvonalban való további szereplést. Ha nem talál a csapat új befektetőt, akkor a versenykiírás szerint az NB II legjobb második helyezettje kerülhet fel az első osztályba.

Kapcsolódó linkek

ftc.lap.hu
sport.lap.hu

A Tatabánya a magyar élvonal egyik legszerényebb költségvetésével dolgozó együttese, éppen csak sikerült kiharcolnia a bennmaradást. Mégis elképzelhető, hogy a klub nem indul az NB I-ben, mivel komoly anyagi gondjai vannak – írja a Nemzeti Sport. Az egyesület ügyvezetőjének, Török Józsefnek a számításai szerint negyvenmillió forint hiányzik ahhoz a költségvetésből, hogy úgy vágjanak neki a bajnokságnak, hogy be is tudják fejezni azt.

A csapat eddigi névadó szponzorával, a Vértes Centerrel lejárt a szerződés, és a cég nem akart új megállapodást kötni. A várostól továbbra is kap pénzt az egyesület, akárcsak az Egyesült Államokban élő tulajdonostól, de ez nem biztosítja az élvonalbeli indulást. Török József az elkövetkező hetekben új befektetőket próbál keresni, de ha nem jár szerencsével, akkor a Tatabánya inkább visszalép az élvonaltól.

Ebben az esetben páratlan számú – tizenöt – együttes lenne a mezőnyben. Az MLSZ-nek azonban lehetősége arra, hogy feltöltse a keretet. A feltöltésnél nem vehetik figyelembe a kiesőket. A végleges döntést a versenybizottság hozza, az MLSZ elnökségének állásfoglalása alapján. A határozat minden bizonnyal az lesz, hogy az NB II legjobb második csapataként a Ferencváros jut fel.

Az NBII Keleti csoportjában egy fordulóval a bajnokság vége előtt két ponttal vezet a Nyíregyháza a Fradi előtt, és ha szombaton legyőzi a harmatgyenge Vecsést, akkor biztosan felkerül az élvonalba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik