Élet-Stílus

Real: kiütéses győzelem a béke jegyében

A friss spanyol bajnok Real Madrid 8-0-ra nyert az izraeli–palesztin közös együttes ellen Tel-Avivban jótékonysági mérkőzésen.

Kapcsolodó linkek

spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A közel hamincezer néző előtt rendezett tel–avivi gálán a Real Madrid magabiztos és látványos győzelmet aratott a Béka Csapatának elnvezett izraeli-palesztin együttes ellen. Guti négyszer volt eredményes, rajta kívül Raúl, Esteban Romero, Sergio Sanchez és Alvaro Negredo talált be. A távozó David Beckham és Roberto Carlos kivételével a királyi gárdából minden sztár ott volt a meccsen.

A Real Madrid a Simon Peresz korábbi izraeli kormányfő, megválasztott államelnök által 1996-ban létrehozott – a béke ügyét elősegíteni igyekvő – alapítványtól kapott meghívásnak tett eleget a fellépéssel. A szervezet több olyan sportiskolát is működtet, ahol együtt edzenek az izraeli és a palesztin gyerekek. „Meglehetősen fáradt a csapat, de mindannyian örömmel jöttünk, hiszen úgy gondoljuk, tennünk kell az itt élő gyerekekért” – így Raúl.

Peresz államelnök, miután gratulált a Real Madrid idei bajnoki elsőségéhez, megköszönte a spanyol csapat izraeli vendégjátékát. „A Real Madrid egy olyan világszínvonalú intézmény, amely a gyerekekre is gondol. Nagyon hálás vagyok, hogy az országunk számára kulcsfontosságú időszakban hajlandó volt Izraelbe jönni. A legrosszabb betegség a világban a háború, és kötelességünk a béke keresése. A Real ebben is partner, ez a klub ugyanis hisz a békében” – mondta Simon Peresz Nobel-békedíjas politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik