Élet-Stílus

Távozik a soproni focicsapat tulajdonosa?

Az FC Sopron is megkapta az élvonalbeli licencet, a labdarúgócsapat sorsa azonban kérdéses. A hírek szerint a főtulajdonos, Vízer László Máriusz kihátrál a futballvállalkozásból – írja a Nemzeti Sport.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Sopronban napok óta tartja magát a hír, hogy az osztrák-román állampolgárságú Vízer László Máriusz hátat fordít a helyi futballcsapatnak, amely az üzletember szerepvállalásakor komoly terveket dédelgetett, ám a tavalyi szezonban a végjátékig, az utolsóelőtti fordulóig a kiesés ellen harcolt.

Bővebb információval a sportnapilap sem tudott szolgálni, a futball-kft. vezetői ugyanis mélyen hallgatnak, és szintén elérhetetlen a vállalkozásban 79 százalékos üzletrészt birtokló főtulajdonos is.

Vízer László Máriusz esetleges kihátrálásának híre ugyanakkor eljutott a soproni önkormányzathoz is, amely 20 százalék üzletrésszel rendelkezik az FC Sopronban, és a létesítmény fenntartásával, valamint évente 35 millió forinttal támogatja a csapatot.

A várost a futball-kft. felügyelő bizottságában képviselő Rádonyi László azt mondta, az önkormányzatban nem téma a klub helyzete.

Ennek ellenére a sportért is felelős alpolgármester, Abadi Géza – a Nemzeti Sport információi szerint – a közelmúltban beszélgetett a főtulajdonossal, aki azonban említést sem tett a kivonulási szándékáról. A futball-kft.-re évente hozzávetőleg 250 millió forintot költő Vízer kiszállásával ellehetetlenülhet a klub.

A fociügyekben egyelőre nagy a csönd Sopronban, azaz a főtulajdonos kihátrálásának a hírét nem cáfolták, illetve nem is erősítették meg.

Az mindenesetre gyanús, hogy az FC Sopron egy héttel kitolta a felkészülésének rajtját (az olasz vezetőedző, Dario Bonetti hazájában tartózkodik), illetve az, hogy a csapatnak eddig egyetlen edzőmérkőzést sem kötöttek le a nyárra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik