Élet-Stílus

Brawn csapatfőnök lehet a Ferrarinál

A Ferrari Forma-1-es csapatától tavaly egyéves szabadságra távozott sikerkovács, Ross Brawn jövőre csapatfőnökként térhet vissza.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

A német Bild szerint a Honda által is megkörnyékezett Ross Brawn egyéves pihenő után a Ferrarihoz fog visszatérni, méghozzá a csapatvezetői posztra, a visszavonuló Jean Todt helyére. Brawn korábban azt nyilatkozta, hogy szívesen visszatérne a Ferrari csapatához, ugyanakkor ehhez azt is hozzáfűzte, a technikai igazgatói poszt – amit eddig betöltött – már nem biztos, hogy kihívást jelentene a számára.

Sokan Ross Brawn, Michael Schumacher, illetve más fontos szakemberek tavalyi távozásában látják a Ferrari visszaesésének okát, egyes lapok pedig egyenesen krízisről írnak az olasz csapatnál. Tény, ami tény, a Ferrari jelenleg több ponttal van lemaradva a McLaren mögött, mint amennyivel a BMW előtt áll a bajnokságban (35 és 32 pont). Az viszont, hogy Brawn valami gyors döntést hozna a közeljövőben, nem valószínű, pont most, amikor a Ferrari épp jóbarátja, Nigel Stepney ellen nyomoz.

Michael Schumacherről az jelent meg, hogy a jelenlegi kicsit formátlan tanácsadói szerepnél magasabb poszton bukkan fel jövőre a Ferrarinál. A német Bild ennek kapcsán azt írta, hogy a futamokon tett látogatásaival is az új feladatára készül. Annyi bizonyos, hogy a hétszeres világbajnok ex-pilóta Magny Cours-ban újra ott lesz a verseny helyszínén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik