Élet-Stílus

FTC: edző továbbra sincs

Eseménydús napon van túl a Ferencvárosi Torna Club: kiírták az ingatlantengert, felállt a labdarúgócsapatot működtető Zrt. új igazgatósága és kiderült, mekkora az adóság. Ugyanakkor az új vezetőedző kinevezetését jövő hét elejéig elnapolták.

Kapcsolódó linkek


ftc.lap.hu
sport.lap.hu

Kezdjük azzal, hogy a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) 4,16 milliárd forintos limitáron újabb, immár a harmadik pályázatot írta ki az FTC Üllői úti stadionja, valamint a hozzá tartozó területek tulajdonjogának értékesítésére. A KVI honlapján megjelent kiírásban szerepel, hogy az ajánlatok benyújtási határideje augusztus 13-a, az ajánlati biztosíték 400 millió forint, a limitár 3 milliárd 470 millió 600 ezer forint plusz áfa, összesen 4 milliárd 164 millió 720 ezer forint.

A pályázónak az ingatlan vételárán felül vállalnia kell, hogy a meglévő stadiont két éven belül felújítja legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa bekerülési értéken úgy, hogy az megfeleljen a nemzetközi (FIFA), illetve az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) minimális előírásainak. Vállalnia kell továbbá azt is, hogy az FTC tulajdonában lévő FTC Labdarúgó Zrt. összesen mintegy 20 millió forint névértékű részvénycsomagját legalább 800 millió forintért megvásárolja.

A pályázat teljes szövege itt letölthető.


FTC: edző továbbra sincs 1

Szerdán kiírták az új ingatlantendert (MTI)



Rieb György, az Ferencváros elnöke a klub hivatalos honlapján elmondta, szándéklevél érkezett a korábban már lehetséges befektetőjelöltként emlegetett Scarboroughtól, amely jelezte, hogy továbbra is az a szándéka, hogy az FTC-vel közösen induljon a szerdai napon kiírásra került tenderen. Rieb hozzátette, hogy továbbra is folyik az egyeztetés arról, hogy az angol cégcsoport “forró” pénzzel, 500 millió forinttal segítse a klubot – ez az összeg július 15-ig meg is érkezhet.

A pozítiv történésekhez sorolható, hogy a Ferencváros grémiumának sikerült megállapodni a Sportmarketing Kft.-vel, ekképp Hrutka János cége 90 napra felfüggeszti a felszámolási eljárást. Emellett a dokumentumok áttanulmányozása után az is kiderült, az FTC és Zrt. közös adósága biztosan kétmilliárd alatt van…

A szerán megtartott elnökségi ülés után bejelentették, hogy új igazgatóság irányítja a jövőben a ZRt.-t. A háromtagú grémium tagja Berki Krisztián, dr. Horváth Gábor és Takács Tibor – az igazgatóság elnöke közülük kerül majd ki pénteken. A testületet munkáját egy másik háromtagú bizottság felügyeli.

Vezetősége van, edzője azonban még nincs a csapatnak, és a jövő hétig nem is lesz. A sportnapilap szerdai száma szerint Pintér Attila foglalhatja majd el a kispadot, ám kiderült, hogy a 2004-ben bajnokságot és Magyar Kupát nyert szakvezetővel nem tárgyaltak a klubvezetők, miképp az FTC-vel szintén hírbehozott Détári Lajossal sem. Rieb szerint több jelölt is van a posztra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik