Élet-Stílus

Kitálalt Janics Natasa

Az olimpiai bajnok kajakos a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy csalódott egykori edzőjében és a csapattársakban, többek között Kovács Katalinban is. Janics Natasa nem bánja, hogy csak egy számban indul a csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságon, és teljes gőzzel készül az olimpiára.

Kapcsolódó linkek

kajak-kenu.lap.hu
sport.lap.hu

Vasárnap ünnepelte 25. születésnapját a kétszeres olimpiai bajnok és tizenegyszeres vébéelső világklasszis, aki egyáltalán nem bánta meg, hogy kilenc év után szakított edzőjével, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal. A sport napilapnak elmondta mi is történt áprilisban a szolnoki Holt-Tisza partján, amikor csúnyán összeveszett a sikertrénerrel, és otthagyta a edzőtábort.

„Jó fél év után ültünk hajóba ötszáz négyesben Paksy Tímeával, Kovács Katival és Fazekas Krisztával. Nem ment alattunk fényesen a hajó, ráadásul kikaptunk egy szintén csupa világbajnokból álló egységtől. A pálya végén megbeszéltük, mi a hiba, … majd különféle résztávokon megvertük a konkurens hajót. Amikor kiszálltunk, Kati néni megkérdezte, hogy mi a véleményünk. A többiek csöndben maradtak, én azonban elmondtam, hogy szerintem hol volt a hiba” – mondta Janics.


Kitálalt Janics Natasa 1

Nem bánta meg a döntését (MTI)


Fábiánné erre teljesen kikelt magából, és Janicsot okolta a gyenge szereplésért. „Nem gondoltam volna, hogy te szólalsz meg, hiszen te voltál az, aki dobálta magát, miattad ment pocsékul a hajó… Egy gramm erőt sem adtál bele, és még a többieket vádolod?” – mondta a tréner. Janics saját bevallása szerint teljesen kihajtotta magát. „… reszketett a lábam. Egy hang nem sok, annyi sem jött ki a torkomon, csak megfogtam a lapátot, és elindultam a ház felé, ahol laktunk.”

A kajakos arra a kérdésre, hogy csalódott-e a valakiben, így válaszolt: „Kati néniben feltétlenül, meg a lányokban is, mert eszükbe sem jutott, hogy kiálljanak mellettem.” Ettől függetlenül szurkol nekik, és reméli, hogy az Európa- és világbajnokságon is aranyérmet nyernek.

Június 28-án, csütörtökön kezdődik a spanyolországi Ponteverdában Európa legjobb kajak-kenusainak a seregszemléje. A magyar válogatott (az Eb-keret) a hagyományokhoz híven komoly esélyekkel utazik el, igaz nehéz lesz megismételni a tavalyi racicei Eb-n, majd a hazai rendezésű vébén nyújtott produkciót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik