Élet-Stílus

Három pozitív doppingteszt a Girón

Három versenyzőt is doppingvétségen értek a június elején befejeződött Giro d,Italia, olasz országúti kerékpáros körversenyen a Gazzetta dello Sport információi szerint. Neveket nem említett az olasz sportnapilap.

Kapcsolódó linkek

kerekpar.lap.hu
sport.lap.hu

A kerekesek nevét egyelőre nem árulták el, azt azonban lehet tudni, hogy két olasz és egy spanyol versenyzőről van szó. Az biztos, hogy nem az élmezőny tagjai érintettek, a lap információi szerint egyik sportoló sem végzett az első tízben.

A Gazzetta szerint – a lapot a Girót szervező RCS adja ki – a két olasz a megengedettnél jóval nagyobb salbutamol (asztma ellen használt hatóanyag) szintet produkált, míg a spanyol versenyzőnél a tesztoszteronszint volt magasabb a normálisnál.

A vizsgálatokat a nemzetközi kerékpáros szövetség (UCI) végezte el. A szervezet képviselője egyelőre nem erősítette meg a lap információit, szóvivőjük elmondása szerint a mintákat továbbra is vizsgálják.

A kéthetes viadalt mellesleg az olasz Danilo Di Luca nyerte. Bodrogi László személyében először volt magyar indulója a Girónak. A Credit Agricole versenyzője a 84. helyen zárt, ám a 20. szakaszon mutatta meg valójában mit tud, hisz negyedik lett az egyéni indításos szakaszon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik