Élet-Stílus

A Király Kupát is megnyerte a Sevilla

Az UEFA Kupa-győztes FC Sevilla a labdarúgó Spanyol Király Kupát is megnyerte, miután a madridi Bernabéu Stadionban rendezett fináléban egy góllal jobbnak bizonyult a Getafénél.

A szombat esti finálét megelőzően az UEFA Kupa spanyol házidöntőjében diadalmaskodó Sevillát tartották esélyesebbnek, de a mérkőzés előtt a Bernd Schuster által dirigált gárda játékosai nagyon fogadkoztak. A bravúr azonban elmaradt annak ellenére, hogy a Getafének is voltak remek lehetőségei, a második félidőben pedig végig ők irányították a játékot.

Egy védelmi hiba azonban eldöntötte a meccset: a 11. percben Pulido röviden passzolt haza, Kanoute lecsapott a labdára, lehagyta védőjét, majd a tehetetlen Luis Garcia mellett a hálóba helyezett. A döntő találat előtt a másik oldalon Guiza szerezhetett volna gólt, de a kiscsapat csatárja nem volt elég határozott, és Palop – az UEFA-finálé hőse – az utolsó pillanatban szerelni tudta.


A Király Kupát is megnyerte a Sevilla 1

A kupagyõztes (marca.com)


Az első félidőben a sevillaiak alakítottak ki több helyzetet és megérdemelten jutottak vezetéshez. A második játékrészben már csak az eredmény tartására törekedett a bajnoki bronzérmes, előnyük birtokában igyekeztek minél többször széttördelni a játékot Juande Ramos fiai. A hajrában a két csapat futballistái egymást aprították vagy eljátszották a nagy halált, a gólszerző Kanoutét törlesztésért ki is állították.

A sevillaiak tizenhárom hónap alatt négy trófeát is elhódítottak, kétszer megnyerték az UEFA Kupát, ezenkívül övék lett az európai Szuper Kupa és szombat este a Király Kupa is.

Király Kupa, döntő:
FC Sevilla-Getafe 1-0
Gól:
Kanouté (11.)
Piros lap: Kanouté (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik