Élet-Stílus

Városi rangadót nyert a Liverpool

Egy a ráadásban szerzett tizenegyesgóllal verte meg 2-1-re a mérkőzést kilenc játékossal befejező Evertont a tavaszi BL-döntős. A listavezető Arsenal szurkolóinak ismét sokáig kellett izgulniuk, a Chelsea viszont különösebb megerőltetés nélkül fektette kétvállra a Middlesbrough-ot.

A két liverpooli gárda 206. összecsapását az Everton otthonában rendezték meg a Premier League 10. fordulójában. A városi derbin ahogy mondani szokás a küzdelem dominált, végül teljesen megérdemelten, hátrányból – két tizenegyessel – fordítva a Pool vihette haza a három pontot.

Kuyt a nyerőember

Rafa Benitez ezúttal a Kuyt-Voronin támadóduónak szavazott bizalmat. Crouch csak a kispadon kapott helyet, a nyáron igazolt Fernando Torrest sérülés miatt nem is jelölte a keretbe a spanyol szakvezető. A mérkőzést így is a vendégek kezdték jobban, és az első gólt is ők szerezték – igaz Sammy Hyppia a rossz oldalon talált be. A finn védő egy szöglet után menteni igyekezett, de csatárokat megszégyenítő bombát zúdított a saját hálójába.


Városi rangadót nyert a Liverpool 1

Kuyt kétszer büntetett (goal.com)


A fordulás után is a Liverpoolnál volt többet a labda, és az 53. percben belőtték a vendégek az egyenlítő gólt. Ehhez persze az is kellett, hogy Hibbert a tizenhatoson belül buktatta Gerrardot. A büntetőt azonban nem a csapatkapitány, hanem Kuyt értékesítette. A Merseyside-i közönség nagy bánatára a szabálytalankodó védőt a játékvezető habozás nélkül zuhanyozni küldte.

Benitez 20 perccel a rendes játékidő vége előtt lehozta Gerrardot, amit maga az érintett is alig akart elhinni. A győzelmet azonban nélküle is megszerezte a csapat: az angol válogatott középpályás helyére beküldött brazil Lucas a lövését a 92. percben Phil Neville kézzel „fogta”, amiért ő is megkapta a piros lapját, Kuyt pedig másodszor sem hibázott a büntetőpontról.

Magabiztos nagyok

A hét közben össze-vissza nyilatkozó Didier Drogba góljával a Chelsea már a nyolcadik percben vezetést szerzett a Middlesbrough otthonában, a 2-0-s végeredményt, a nyáron érkezett Alex állította be. A meglepően jól rajtoló Manchester City ismét győzött, és ezzel őrzi helyét a tabella élcsoportjában.

Az éllovas Arsenal az edző nélküli Bolton ellen aratott győzelmével megőrizte hazai veretlenségét. A vendégeknél hétközben távozott Sammy Lee, így eddigi segítője, Archie Knox ült a kispadon. A tabella utolsó előtti helyén álló vendégek védekezésre rendezkedtek be, és hosszú ideig eltartott mire, az Ágyúsok rést találtak a hátsó alakzatukon. A londoniak góljairól Kolo Toure és Rosicky gondoskodtak.

A címvédő Manchester hamar hátrányba került az Aston Villa Otthonában, de ez nem sokkolta Ferguson fiait, akik Rooney és Ferdinand góljaival már az első félidőben térdére kényszerítették a birminghami együttest.

Premier League, 10. forduló:
FC Everton-Liverpool 1-2
Gól:
Hyppia (37., öngól), Kuyt (53. és 92., mindkettő tizenegyesből)
Piros lap: Hibbert (37.), P. Neville (92.)

Arsenal-Bolton Wanderers 2-0
Gól:
Touré (68.), Rosicky (80.)

Blackburn Rovers-Reading 4-2
Gól:
McCarthy (18., 82., a másodikat 11-esből), Santa Cruz (22.), Tugay (32.), illetve Doyle (80., 90.)

Fulham-Derby County 0-0

Manchester City-Birmingham City 1-0
Gól:
Elano (37.)

Middlesbrough-Chelsea 0-2
Gól:
Drogba (8.), Alex (57.)

Wigan Athletic-Portsmouth 0-2
Gól:
Benjani (81.), G. ohnson (86.)

Aston Villa-Manchester United 1-4
Gól:
Agbonlahor (12.), illetve Rooney (36., 44.), R. Ferdinand (45+2.), Giggs (75.)

Vasárnap:
West Ham United-Sunderland 17 ó

Hétfőn:
Newcastle United-Tottenham Hotspur 21 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik