Élet-Stílus

Balzsay Károly címmeccsen bokszolhat

Hivatalos bejelentés ugyan még nem volt, de november 24-én Erdei Zsolt a panamai Tito Mendoza ellen védheti meg kilencedik alkalommal félnehézsúlyú világbajnoki övét Drezdában. Ugyanezen a gálán az egyik legnagyobb magyar reménység, Balzsay Károly is címmeccsen lép ringbe.

Erdei Zsolt (27-0-0) november 24-én, Drezdában készül megvédeni kilencedik alkalommal félnehézsúlyú világbajnoki címét, és az Universum Box-Promotionhöz (UBP) közel álló források szerint a panamai Tito Mendoza (36-7) lesz a kihívója. Ezt a bokszoló és a menedzsere is megerősítette.

Igen ám, de a WBO (Boksz Világszervezet) szabályzata értelmében nem lehet világbajnoki kihívó az a bokszoló, aki nincs benne valamelyik súlycsoport legjobb 15 ökölvívója között, így az új ranglista elkészítéséig hivatalosan nem lehetett megnevezni „Madár” kihívóját. Pénteken ez az akadály is elhárult, hiszen Mendoza immáron a 13. helyen tanyázik, tehát az UBP hamarosan bejelentheti az Erdei-Mendoza világbajnoki küzdelmet.


Balzsay Károly címmeccsen bokszolhat 1

Balzsay övért bokszolhat (MTI)


A másik magyar a WBO listán nem más, mint Balzsay Károly (16-0-0), aki továbbra is a 10. helyen áll, igaz nagyközépsúlyban. Habár hivatalosan meg sincs említve a drezdai gála programjában, de a bokszoló egy hétvégi interjúban azt nyilatkozta, hogy november 24-én ő is címmérkőzést kap. A nagyközépsúlyú talentum úgy tudja, hogy Ruben Eduardo Acosta (16 győzelem – 2 vereség – 5 döntetlen) lesz a versenytársa, ám a küzdelmük tétje még nem került nyilvánosságra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik