Élet-Stílus

Újabb fapados hotelek nyílnak

Irodaépületeket alakít át alacsony költségvetésű szállodákká a bécsi tőzsdén jegyzett Warimpex AG és a francia Louvre Hotels 500 millió eurós közös projektjében – írta a Világgazdaság.

Az első fázisban a hazánkon kívül Cseh- és Lengyelországot, valamint Szlovákiát felölelő kelet-közép-európai régióban 150 millió, ezen belül Magyarországon 35-40 millió eurós szállodafejlesztéseket terveznek a következő 1-1,5 évben. Christoph Salzer, a Warimpex szóvivője úgy véli, az alacsony költségű szállodák piaca dinamikusan fejlődik a régióban, a Louvre Hotelsszel közösen elsősorban az üzleti utazókat kívánják megcélozni. Ugyanakkor nem fővárosokra koncentrálnak kizárólag, így hazánkban Budapesten kívül a vidéki nagyvárosok is potenciális célpontok lehetnek.

A szóvivő reményét fejezte ki az iránt, hogy az első szálloda egy éven belül megnyithatja kapuit. A szállodák fejlesztését a Warimpex, üzemeltetését pedig a Louvre Hotels végzi majd. A francia szállodalánc négy márkanév alatt 806 olcsó szállodát üzemeltet Nyugat-Európában és világszerte. Magyarországon a Campanile és Premiere Classe szállodamárka lesz elérhető – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik