Élet-Stílus

Talmácsi újra legyőzte Faubelt

A 125-ös géposztály pontversenyében éllovas Talmácsi Gábor a második szabadedzésen jobbnak bizonyult riválisánál, a spanyol Hector Faubelnél az idényzáró Valenciai Nagydíjon.

Kapcsolódó linkek

motogp.lap.hu
sport.lap.hu

A vb-éllovas Talmácsi Gábort – aki a pénteki gyakorláson első, az időmérőn pedig második volt – csak csapattársa, a spanyol Sergio Gadea tudta maga mögé utasítani a szombat délelőtti második szabadedzésen, és ő is csak 88 ezredmásodperccel volt jobb nála.

Talma 19 kört tett meg, s utolsó próbálkozásra futotta meg legjobbját, ugyanakkor 1:39.853 körideje mellett az is biztató lehet, hogy a végsebességet illetően a magyar klasszis volt az egyik leggyorsabb pilóta (219,914 km/ó).

Talmácsi elejétől kezdve jól ment, tartotta a megfelelő ritmust, míg a nagy rivális, az összetettben tíz ponttal lemaradó Hector Faubel csak az edzés második felére ébredt fel, ám legjobb ideje is csak az ötödik helyre volt jó – majd’ fél másodperccet kapott a szabadedzést a végén megnyerő Gadeától.

Szombaton a második, rajthelyekről döntő kvalifikációs edzés 13:05 órakor kezdődik.

„Jó volt a motor, de még nem tökéletes. Kipróbáltunk egy keményebb hátsó rugót, ami a pálya egyes szakaszain jobb, mint a puhább, de máshol viszont rosszabb. Ha bolyban haladnék a versenyen, akkor ez a beállítás rossz lenne. Mindkét géppel mentem, közel egyformák – nyilatkozta Talmácsi Gábor az MTI-nek. – Szerintem a délutáni időmérőn, amikor már jobb lesz az aszfalt tapadása, még közel egy másodperccel lehet gyorsabban menni. A gumikat ügyesen kell megválasztani, a keményebbel jobban lehet menni, de nem mindenhol tapad eléggé. A pálya első jobbos kanyarja a legveszélyesebb, ott el lehet szállni. A tréning elején kicsit összeakadtam Faubellel, néztük egymást, de aztán elengedett. Nem foglalkoztat a pszichés nyomás, jó formában vagyok, sokszor mentem 1:39-es kört, és ez meggyőző.”

Valenciai Nagydíj, 125 kcm, 2. szabadedzés:
1. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 1:39.765
2. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:39.853
3. Mattia Pasini (olasz, Aprilia) 1:40.080

5. Hector Faubel (spanyol, Aprilia) 1:40.229
37. Győrfi Alen (Aprilia) 1:44.451

Ajánlott videó

Olvasói sztorik