Élet-Stílus

Török földön a magyar Mediawave

Miközben a média kénytelenül különböző vészforgatókönyveket gyárt a lehetséges török-kurd háborúról, a győri székhelyű Mediawave Alapítvány november 9. és 15. között filmes-fotós műhelyt tart Törökországban.

A Mediawave immáron negyedik alkalommal rendezi meg nemzetközi filmes és fotós műhelyét, a Passport Controlt – ezúttal, ugyebár, a negyediket. A műhely tizenhárom magyar, két ukrán és egy török résztvevője útra készen áll, hogy a főleg kurdok lakta Karsban a helyi filmes fesztivál, a European Films on Wheels időtartama alatt filmezzen, fotózzon, zenéljen, alkosson. A küldöttséget Török Ferenc filmrendező, Szabó Péter fotográfus és Hartyándi Jenő, a Mediawave igazgatója vezeti.


Török földön a magyar Mediawave 1



A 2006-ban útjára indított Passport Control Nemzetközi Film és Fotó Műhely célja, hogy az Európa különböző régióiban élő fiatalok – figyelmet fordítva a hátrányos helyzetű régiókhoz, ill. etnikai kisebbségekhez tartozók bevonására – kapcsolatteremtését segítse, miközben megismerteti őket egymás kultúrájával, a műhely fő médiuma, a vizualitás (mozgókép és állókép) által.

A tavalyi és az idei győri fesztiválok után az előző „útlevél-ellenőrzésnek” ebben az esztendőben a novoszibirszki Meetings in Siberia Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivál adott otthont. Az eddigi műhelyeken elkészült filmek közül számos alkotás került be különböző rendezvények versenyprogramjába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik