Élet-Stílus

Loeb vezet Mexikóban

A háromszoros világbajnok francia Sébastien Loeb vezet a rali-világbajnokság mexikói futamának első napját követően, miután legnagyobb riválisa, a norvég Petter Solberg autója meghibásodott.

Nyolc szakasz után a francia Sébastien Loeb (Citroen C4) 18.8 másodperccel előzi meg Chris Atkinsont (Subaru Impreza), a harmadik helyen pedig Mikko Hirvonen (Ford Focus RS) tanyázik jelenleg 22.6 másodperces hátránnyal. Petter Solberg viszont már nincs versenyben, holott a norvég subarus pilóta remekelt a murvás mexikói pályákon, az első három szakaszt megnyerte, egészen a hatodik etapig az összetettben és az élen állt, ám ekkor az autójában elfolyt a motorolaj, így kénytelen volt feladni a versenyt, és ezzel átadta a vezető helyet Loebnek.

„Elégedett vagyok a kezdéssel, az autó igazán jól működött. Reméljük, a folytatás is hasonlóan sikeres lesz a számunkra” – magyarázta a francia pilóta, aki nyilván Solberg kiesése mellett amiatt sem bánkódik, hogy a vb-pontversenyben vezető Marcus Gronhölm jelentős hátránnyal az ötödik helyről várja a verseny második napját. Egyébiránt a Ford finn pilótája a rossz gumiválasztásában látja a gyengébb szereplésének okát. „Nagyon hátul vagyunk, holnap igyekszünk közelebb kerülni az élbolyhoz, a győzelemre azonban nincsen semmi esélyünk” – nyilatkozta kissé keserűen Grönholm. A Mexikó-ralin egy magyar versenyző is indult, Benik Balázs a 27. helyen áll az első nap után.

Mexikó-rali, állás az első nap után:
1. Sébastien Loeb (francia, Citroen) 1:25:21.9
2. Chris Atkinson (ausztrál, Subaru) 18.8 mp h.
3. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus RS) 22.6 mp h.

27. Benik Balázs (Mitsubishi) 20:46:08 p h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik