Élet-Stílus

A Tour-győztes nem indul a vb-n

Alberto Contador, az idei Tour de France győztesét nem nevezik a spanyolok a kerékpáros vb-re, Alejandro Valverde viszont az UCI tiltása ellenére is elindulhat a hó végi stuttgarti viadalon.

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu


Paco Antequera, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya egy interjújában jelezte, már eldöntötte, hogy Alberto Contadort viszi el a vb-re. „Jelenleg Albertónak nincs csapata, éppen ezért máshol jár az esze, nem bevethető” – indokolt Antequera. A Discovery, melynek színeiben Contador megnyerte a francia kerékpáros körversenyt, a közelmúltban jelentette be, hogy az év végén feloszlik, mert képtelen volt új szponzort találni a folytatásra.

Alberto Contadorral ellentétben a mezőnyversenyben esélyes Alejandro Valverde a nemzetközi szövetség tiltása ellenére is ott lesz a vb-n. Az UCI azért kívánja eltiltani a 27 éves kiválóságot a viadaltól, mert neve szerepel Dr. Fuentes hírhedt doppinglistáján. Mivel a versenyző ellen még nem indítottak eljárást, nincs eltiltva, ezért a spanyol szövetség (RFEC) szerint nem akadályozható meg a világbajnoki szereplése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik