Élet-Stílus

BL: teljesíthető feladat vár Puljezevicsékre

Véget értek az európai kézilabdakupákban a selejtezők. A férfi BL-ben a Szeged könnyű, a Veszprém nehezebb csoportba került. A nőknél az FTC alanyi jogon szerepel a főtáblán, a Győrnek ehhez még le kell győznie hazai pályán három ellenfelét.

A tavalyi férfi bajnok, a Pick Szeged és az ezüstérmes Veszprémnek nem kellett a selejtezők során pályára lépnie, a főtáblán alanyi jogon indulhat a két együttes. A Szeged a szlovén Gorenje Velenje, a bonyák Boszna Szarajevo, valamint a szerb Crvena zvezdát legyőző fehérorosz Meskov Breszt csapatával alkot csoportot.

A Veszprémnek első ránézésre nehezebb lesz a dolga, hiszen a csoportjában ott van a német bajnokságban szereplő Gummersbach együttese. A szlovén Pivovarna Lasko valamint a litván Panevezio Viking Maltot búcsúztató izlandi Valur Reykjavik ellenében kell majd a távozó Lazarov nélkül a bajnoki trónról tavasszal letaszított csapatnak helyt állnia.

A csoportmérkőzéseket szeptember 26. és november 25. között rendezik. Az első két helyezettek a legjobb 16 közé jutnak, a csoportharmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.

A nőknél a Győri Audi ETO KC a 16 közé jutásért találkozik szeptember 28-án a szlovák Michalovcével, 29-én a selejtezőből felkerülő izlandi Stjarnan együttesével és 30-án a francia Metz csapatával egyaránt Győrben. A Budapest Bank-FTC alanyi jogon tagja a 16-os főtáblának, ahol a szeptember végi selejtezős csoportból továbbkerülő gárda, a montenegrói Buducnost Podgorica és a dán Viborg lesz a csoportellenfele október 24. és 2008. január 13. között.

—-A magyar kézilabdacsapatok programja—-

Férfiak
BL, magyar csoportok:
Pick Szeged
Gorenje Velenje (szlovén)
Boszna Szarajevo (bosnyák)
Meskov Breszt (fehérorosz)

MKB Veszprém
Pivovarna Lasko (szlovén)
Gummersbach (német)
Valur Reykjavik (izlandi)

EHF Kupa, a 32 közé jutásért
Játéknapok: szeptember 29/30. és október 6/7.:
DKSE-Airport Debrecen- Kras Volendam (holland)
A Dunaferr a következő körben csatlakozik a mezőnyhöz.

KEK, a 3. körbe jutás
Játéknapok: szeptember 29/30. és október 6/7.:
Trimo Trebnje (szlovén) – PLER-Airport

Nők

BL, főtáblára kerülésért:
A Győri Audi ETO KC a 16 közé jutásért találkozik szeptember 28-án a szlovák Michalovcével, 29-én a selejtezőből felkerülő izlandi Stjarnan együttesével és 30-án a francia Metz csapatával egyaránt Győrben. A Budapest Bank-FTC alanyi jogon tagja a 16-os főtáblának, ahol a szeptember végi selejtezős csoportból továbbkerülő gárda, a montenegrói Buducnost Podgorica és a dán Viborg lesz a csoportellenfele október 24. és 2008. január 13. között.

EHF Kupa, a 32 közé jutásért
Játéknapok: szeptember 29/30. és október 6/7.:
Garadag Baku (azeri) – Dunaferr
Cornexi-Alcoa-Auto Bahn – Vise (belga)

KEK: a DVSC-Aquaticum a következő, a 16 közé jutásért rendezendő körben csatlakozik a mezőnyhöz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik