Élet-Stílus

Serie A: döntetlen Milánóban

Az AC Milan hazai pályán megosztozott a pontokon a Fiorentinával az olasz labdarúgó-bajnokság 2. fordulójának hétfői mérkőzésén.

Kapcsolódó linkek

olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A friss Szuperkupa-győztes AC Milan és a Fiorentina is elvesztette makulátlanságát, ebből következik, hogy a két csapat döntetlent játszott a San Siróban a 2. forduló hétfői, a Szuperkupa-mérkőzés miatt elhalasztott záró mérkőzésén. Bátran kezdett a firenzei alakulat, a Milan azonban később átvette az irányítását, sőt, a vezetést is megszerethette volna, ha Frey kapus nem védi bravúrral Gilardino lövését. Átellenben Pazzini egy szép fejessel veszélyeztetett.

A 27. percben már gólt is láthatott a San Siro Stadion közönsége, ehhez persze Dainelli teljesen felesleges szabálytalansága is kellett. A megítélt büntetőt az idei harmadik gólját szerző Kaká értékesítette, higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba. A szünet után az addig halványan játszó Mutu fejesgóljával egyenlített a Fiorentina, amely a második félidőben valamivel közelebb állt a győzelemhez. Mutu azonban később nagy helyzetben hibázott, csapattársa, Kuzmanovics pedig a kapufát találta el. Mivel a túloldalon Inzaghi is elpuskázott egy ziccert, maradt az 1-1-es döntetlen.

Serie A, 2. forduló:
AC Milan-Fiorentina 1-1 (1-0)
Gól:
Kaká (27., 11-esből), ill. Mutu (56.)

Korábbi eredmények:
Sampdoria-Lazio 0-0
AS Roma-Siena 3-0
Atalanta-Parma 2-0
Cagliari-Juventus 2-3
Catania-Genoa 0-0
Livorno-Palermo 2-4
Torino-Reggina 2-2
Udinese-Napoli 0-5
Empoli-Inter 0-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik