Élet-Stílus

BL: kiütéssel főtáblás a Sevilla

Az első meccset 2-0-ra megnyerő Sevilla a Tőzsér Dánielt is foglalkoztató AEK Athén otthonában is győzni tudott a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőfordulójában, ezzel bejutott a csoportkörbe.

Kapcsolódó linkek

bajnokokligaja.lap.hu
sport.lap.hu

A spanyol egyesület 102 éves fennállásának legszomorúbb hete után a Bajnokok Ligájában lépett Athénban pályára. A görögországi mérkőzést eredetileg múlt szerdán játszották volna, de az UEFA-kupa-győztes spanyolok játékosa, Antonio Puerta halála miatt hétfőre halasztották.

Lassú kezdés után a spanyol csapat az első félidő végére felpörgött és 14 perc alatt eldöntötte az összecsapást. A sevillai odavágón 2-0-ra diadalmaskodó együttes Luis Fabiano duplájával és Keita találatával már a szünet előtt bebiztosította a helyét a BL-főtábláján.

A szünetet követően az orosz Kerzsakov gondoskodott arról, hogy kétség sem férhessen a Sevilla továbbjutásához. A hazaiak a csereként pályára lépő Tőzsér Dániellel sem tudtak sokáig szépíteni, míg a 81. percben a Görögországban levezető Rivaldo tizenegyesből betalált. A végeredményen mindez nem sokat változtatott.

A spanyol együttes a BL-főtábla H csoportjában az angol Arsenallal, a román Steaua Bucurestivel és a cseh Slavia Prahával találkozik, míg az AEK Athén az UEFA-kupa első fordulójában folytathatja szereplését a nemzetközi porondon. Ellenfele az osztrák Red Bull Salzburg lesz.

BL-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
AEK Athén (görög)-Sevilla (spanyol) 1-4
Gól:
Rivaldo (81.), illetve Luis Fabiano (31., 45., az elsőt 11-esből), Keita (41.), Kerzsakov (53.)

Továbbjutott: a Sevilla 6-1-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik