Élet-Stílus

Primera División: menetel a Real

A címvédő Real Madrid továbbra is szárnyal az élvonalbeli spanyol labdarúgó-bajnokságban: a harmadik mérkőzésén magabiztosan, két góllal győzte le az újonc Almeriát. A Valencia szintén otthon nyert.

Kapcsolódó linkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Real Madrid ezúttal nem sziporkázott ugyan, de így is magabiztosan múlta felül az újonc Almeriát. Az első királyi gólra a 36. percig kellett várni, ekkor – a Real mezében most először eredményes – Javier Saviola pofozta a hálóba a Raúl lövése után kipattanó labdát.

A 63. percben megfogyatkozott a vendégcsapat, kisvártatva pedig már 2-0 állt az eredményjelzőn, midőn Wesley Sneijder a kapuba csavart egy szabadrúgást. A holland játékosnak a harmadik spanyol bajnokiján ez volt a negyedik gólja.

A hajrában ugyan szépített az Almeria, az utolsó szó azonban a Realé, pontosabban a csereként beállt Gonzalo Higuainé volt. A Real Madrid továbbra is makulátlan, ekképp a tabella első helyén posztol.

A Valencia is hazai pályán gyűjtötte be a három bajnoki pontot a szintén újonc, szombat este roppant balszerencsés Valladolid ellen. A vendégek hiába játszottak fölényben a meccs javarészében, és hiába szerezték meg a vezetést, David Silva a 90. percben szerzett gólja miatt üres kézzel mehettek haza.

A szombati játéknap utolsó, késő este lejátszott mérkőzésén az Athletic Bilbao és Real Zaragoza 1-1-es döntetlent játszott, ez pedig azt jelenti, hogy mindkét csapat tovább vár az idei első győzelmére.

Primera División, 3. forduló:
Athletic Bilbao-Real Zaragoza 1-1 (1-1)
Gól:
Susaeta (10.), Milito (16.)

Real Madrid-Almeria 3-1 (1-0)
Gól:
Saviola (36.), Sneijder (68.), Higuain (87.), ill. Uche (73.)
Kiállítva: Crusat (63., Almeria)

Valencia-Valladolid 2-1 (1-1)
Gól:
Morientes (23.), Silva (90.), ill. Kome (10.)

Vasárnapi program:
Deportivo La Coruna-Real Betis, 17:00
Espanyol-Getafe, 17:00
Real Mallorca-Villarreal, 17:00
Racing Santander-Levante, 17:00
Real Murcia-Atlético Madrid, 17:00
Sevilla-Recreativo Huelva, 19:00
Osasuna-Barcelona, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik