Élet-Stílus

Ritter bronzérmes a birkózó Eb-n

A szabadfogásúak első napját Ritter Árpád révén egy bronzzal, illetve egy ötödik hellyel zárta a magyar csapat a szófiai birkózó Eb-n.


A 84 kilogrammosok között szereplő Ritter az első mérkőzésén vereséget szenvedett, a vigaszági jó kezdés után a fehérorosz Sziarhej Borcsankával csapott össze a harmadik helyért. Az első menet kiélezett, akció nélküli küzdelmet hozott, amelyben a magyar birkózó volt a szerencsésebb, ugyanis a később megszerzett ponttal hozta a szakaszt. A másodikban aztán már egyértelműen Ritter volt a jobb, 2-0-ra nyerte a két percet, és egyúttal ezzel az összecsapást is. “Elégedett vagyok a bronzéremmel. Igaz, nyerni szerettem volna, ám az alapvető cél a dobogó elérése volt, és ez sikerült” – így Ritter.

Aubéli Ottó az ötödik helyen zárta a 120 kilogrammos kategória küzdelmeit. A magyar nehézsúlyú egészen az elődöntőig menetelt, ott azonban az ukrán Szerhij Priadun hatalmas csatában legyőzte őt. Aubéli a bronzmeccsen a grúz Alex Mobadzéval találkozott, akivel kiélezett meccset vívott. A magyar kiválóság jól birkózott, ám az első és a második menetben is Mobadze volt egy picivel eredményesebb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik