Élet-Stílus

Räikonnen faragott a hátrányából

Kimi Räikkönen tíz ponttal csökkentette lemaradását a világbajnoki pontversenyben, miután megnyerte a 20. Magyar Nagydíjat, ahol Fernando Alonso nem szerzett pontot. Ez volt Raikkönen negyedik elsősége idén.












Räikonnen faragott a hátrányából 1


Räikonnen faragott a hátrányából 2

Räikonnen faragott a hátrányából 3
Räikkönen verhetetlen volt (Fotó: vezess.hu)
Räikonnen faragott a hátrányából 4

A finn azután szerezte meg a győzelmet, hogy a csapat jó taktikáját kihasználva a második boxkiállásoknál tovább maradt kinn a pályán és megelőzte az akkor előtte autózó Michael Schumachert. Mindez azonban kevés lett volna a sikerhez, ehhez az is kellett, hogy a nagy előnnyel vezető Montoya McLarenje tönkremenjen. Állítólag az egyik féltengely tört el az autóban. Ha ez nem történik Montoya valószínűleg megnyerte volna a versenyt. Így azonban Michael Schumacheré lett a második hely, míg testvére Ralf futott be a harmadik helyen. A világbajnok autója a verseny második felében erőteljesen lelassult, ám az öccse nem tudta megelőzni őt.

Ennek ellenére remek versenyt zárt a Toyota csapat is, hiszen versenyautóik gyorsak voltak és összesen 11 pontot szereztek, miután Jarno Trulli negyedik lett. Ez volt Ralf Schumacher első dobogós eredménye a Toyota színeiben. Eredetileg a Toyotát nem gondolták erősnek a Hungaroringen, szemben a Renault-val. Ám idén a Forma-1 teljesen kiszámíthatatlan, a francia csapat ugyanis nem szerzett pontot hazánkban. Nem csak az okozott gondot, hogy lassúak voltak, de Alonsonak már az elő kör után boxba kellett hajtania, miután a rajt utáni koccanás miatt letört az első vezető szárnya.

Ebben a kavarodásnak esett áldozatul a két Red Bull is. Christian Klien autója felborult, David Coulthard pedig azért esett ki, mert eltalálta az Alonso autójáról leszakadó légterelőt, ami eltörte autója jobb első felfüggesztését.













Räikonnen faragott a hátrányából 1


Räikonnen faragott a hátrányából 2

Räikonnen faragott a hátrányából 3
A német világbajnoknak is jól ment (Fotó: vezess.hu)
Räikonnen faragott a hátrányából 4

Ahhoz képest, hogy az utóbbi időben gyengélkedtek a Williams autói, most jól szerepelt Nick Heidfeld és Mark Webber is, akik tiszta két kerékcserés versenyt teljesítettek. Végig jó tempót mentek és behozták az autóikat a hatodik, illetve hetedik helyre, amivel ismét pontokhoz jutott a csapat és ők is.

Hasonlóan elégedett lehet a BAR csapat is, hiszen mindkét autójuk pontszerzőként végzett, amire idén még nem volt példa. Jenson Button ötödik, Tacuma Sato nyolcadik lett, ez Sato első pontja idén.

Kimi Raikkönen 10 pontot szerzett, amivel újra “csak” 26 pont a lemaradása az éllovas Fernnado Alonsoval szemben. A McLaren ennél is jobban áll, az ő lemaradásuk csak 12 pont a Renault-val szemben.

A verseny végeredménye:

1. Räikonnen McLaren Mercedes (M) 1h37’25″552 188.859 Km/h
2. M.Schumacher Ferrari B + 0’35″581 187.717 Km/h
3. R.Schumacher Toyota (M) + 0’36″129 187.699 Km/h
4. Trulli Toyota (M) + 0’54″221 187.124 Km/h
5. Button BAR Honda (M) + 0’58″832 186.977 Km/h
6. Heidfeld Williams BMW (M) + 1’08″375 186.676 Km/h
7. Webber Williams BMW (M) +1 kör
8. Sato BAR Honda (M) +1 kör
9. Fisichella Renault (M) +1 kör
10. Barrichello Ferrari (B) +1 kör
11. Alonso Renault (M) +1 kör
12. Karthikeyan Jordan Toyota (B) +3 kör
13. Monteiro Jordan Toyota (B) +4 kör
14. Massa Sauber Petronas (M) +7 kör

Kiesettek:

15. Albers Minardi Cosworth (B) +11 kör
16. Villeneuve Sauber Petronas (M) +14 kör
17. Montoya McLaren Mercedes (M) +29 kör
18. Doornbos Minardi Cosworth (B) +44 kör
19. Coulthard RedBull Cosworth (M) +70 kör
20. Klien RedBull Cosworth (M) +70 kör

Ajánlott videó

Olvasói sztorik