Élet-Stílus

Magyarországon bővít az Oracle

Újabb regionális szakértői központ felállításáról folytat tárgyalásokat a kormánnyal az Oracle Corp. – értesült a Világgazdaság. Az amerikai szoftveróriás az elmúlt egy évben számos céget vásárolt fel, ennek kapcsán bővülés várható a magyarországi létszámban is.

Az amerikai társaság nyár óta már működtet Budapesten egy hasonló kompetencia-központot kormányzati alkalmazásokra, az újabbat az egészségügy számára fejlesztett szoftverek szakértői központjának szánja. Az európai vezető szerint a végleges döntésben meghatározó szerepet a rendelkezésre álló szakemberkínálat, valamint az adott befektetés költségei és megtérülése játszik, nem pedig az esetleges adókedvezmények. A cég eddigi tapasztalatai szerint az effajta beruházások Magyarországon kedvező költségűek és hosszabb távon jó megtérülést ígérnek.

Az amerikai szoftvercég az itteni leányvállalatánál és partnerhálózatánál is bővítést tervez az elmúlt egy évben végrehajtott globális cégfelvásárlások nyomán – tudta meg a lap Juan Radától, a cég üzleti alkalmazásokért felelős európai alelnökétől. Az új beszerzések közül például a logisztikai alkalmazásokat fejlesztő G-Log még egyáltalán nincs jelen Magyarországon, így szükség lehet létszámnövelésre az ehhez kapcsolódó értékesítési feladatok ellátására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik