Élet-Stílus

Újabb öt évig folytathatja a TV2 és az RTL Klub

Nem a teljes elégedettség jegyében, de heteken belül további öt évvel meghosszabbítja az RTL Klub és a TV 2 műsor-szolgáltatási szerződéseit a médiahatóság - értesült a Népszabadság.

Van rá esély – kommentálta az információt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke. Kovács György hozzátette, hogy ehhez a testület többségének egyet kell értenie.

A két országos kereskedelmi csatorna műsorkínálatáról az ORTT parlamenti beszámolója azt állította, hogy színvonala az elmúlt években erősen hanyatlott. Az RTL és a TV 2 nézettségi statisztikáján ez nem érezhető: a közönség és a hirdetési piac nyolcvan százalékát tudhatják magukénak. A cégek bevétele megközelítően évi huszonötmilliárd forint. A két csatorna 1997-ben pályázaton nyerte el az országos frekvenciákat tíz évre. Ez hosszabbítható meg 2012-ig pályáztatás nélkül. Ennek megtárgyalására elvileg 2006 tavaszáig lenne még idő, ám több érvet is felhoztak a műsorszolgáltatók a korai hosszabbítás mellett.

Az kérdéses, hogy lett volna-e egyáltalán verseny a frekvenciákért, ha mégis a versenyeztetés mellett dönt az ORTT. Kovács megerősítette, nem reális abból kiindulni, hogy valódi verseny lenne, hiszen a két csatorna a már bejáratott műsoraival és hirdetői kapcsolataival akár műholdon is folytathatná a sugárzását jelenlegi műsorszolgáltatási díjuk töredékéért, valamivel kisebb lefedettséggel ugyan, de “megölve” egy új belépőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik