Élet-Stílus

Pályaavató a Kincsem parkban

Családi programok és Megasztár-koncert várja a 83. Magyar Derbyre kilátogató közönséget a Kincsem parkban, ahol egyben átadják az új lelátót is.




Pályaavató és 83. Magyar Derby

Július 3-án 15-22h
Kincsem park, 1101 Bp., Albertirsai út 2-4.
www.kincsempark.com

A délután 3 órakor kezdődő programban tíz futamot követhetnek figyelemmel a lóversenyt szeretők és a Kincsem park új látogatói egyaránt. A 83. Magyar Derby keretében ezúttal is a legjobb hároméves telivérek küzdenek meg 2400 méteren a 11 millió forintért. Az óriási érdeklődére jellemző, hogy 36 ló tulajdonosa fizette meg az 50 ezer forintos állva maradási díjat a Magyar Derbyre, ám a 29 magyar és 7 külföldi telivérből csak 22 állhat oda a vasárnapi rajthoz.

A versenytitkár az indítani kívánt lovakat az utolsó 5 futásuk alakalmával keresett pénzdíjak összege alapján rangsorolja, s az így kialakult sorrend első 22 tagja kaphat lehetőséget a 11 millió forint összdíjazású futamban. A hazai jelentkezők közül természetesen az Alagi Díj-győztes Esrar és a mögötte csak kevéssel lemaradó Sárkányfog a legesélyesebbek. A külföldi lovak között kiemelt figyelmet érdemel a német tenyésztésű és tulajdonú Air Force One. A német különítmény legtöbb pénzkeresettel rendelkező lova, Sallistro pedig már megnyert egy tízezer eurós versenyt is.

A Kincsem parkban a tíz futam mellett lesz családi játszópark, óriáscsúszdás légvár, csúszdás akadálypálya és trambulin is. De kipróbálhatja mindenki a rodeobikát, az íjászatot, az asztali csocsót és az óriási dartsot is. A nap zárásaként pedig egy fergeteges Megasztár-koncertet nézhetnek meg a kilátogatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik