Élet-Stílus

Internettelefónia a T-Online-tól

Klip néven, kísérleti jelleggel internetalapú hangszolgáltatást indított a T-Online Magyarország. A Klip az első hazai fejlesztésű, üzleti jellegű internet-telefon megoldás.

IP-telefónia

Az IP-alapú techno-lógia és a szélessávú alkalmazások igen divatosak a világ minden táján.
A VoIP megoldások és az internet telefó-nia mostanában egy-re nagyobb szerepet kap a mindennapi kommunikációnkban.

Első lépésként a Klip szoftveres megoldása kerül bevezetésre, mely segítségével az interneten ingyenesen kezdeményezhetnek és fogadhatnak hívásokat a program használói.

A T-Com decembertől felhasználói teszttel indítva, fokozatosan lehetővé teszi a vezetékes- és mobilszámok hívását a hálózatból, továbbá – egy külön hívószám segítségével – bármely a T-Commal szerződést kötő vezetékes- és mobilszolgáltató hálózatából hívhatóak lesznek a szolgáltatást használó ügyfelek.

Klip hálózaton belül

Első lépésként a Klip közösség tagjai ingyenesen kezdeményezhetnek és fogadhatnak hívásokat az interneten. A szolgáltatás földrajzi területtől és szolgáltatótól függetlenül elérhető bárki számára.

Klip hálózaton kívül

Decembertől a T-Com további elemekkel bővíti a szolgáltatást egy felhasználói teszttel összekötve. Már nem csak az IP-hálózaton belül, de vezetékes és mobil irányban is lehetőség lesz hívásokat indítani. Továbbá a T-Comtól kapott 06-21-es hívószám segítségével a Klip szolgáltatást használó ügyfelek már vezetékes és mobil irányból is hívhatóvá válnak. A díjazás másodperc alapon történik. A szolgáltatásnak nincsen havidíja és nincs kapcsolási díj sem.

Klip Pro szolgáltatás üzleti ügyfeleknek

A T-Com még várhatóan ebben az évben megjelenik a piacon Klip Pro csomagjával, amely egy kész VoIP-megoldást kínál, elsősorban az üzleti ügyfelek részére.

Az augusztusi adatok szerint 100 emberből már csak 34 rendelkezik vezetékes telefonnal, míg az előző év hasonló időszakában még 35.5 volt ez a szám. A T-Com láthatóan alternatívákat keres az egyre fogyatkozó vonalas telefonok miatt kieső bevételei pótlásásra. Ezen intézkedések első lépése volt a nemrégiben történt T-Mobile beolvasztás is.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik