Élet-Stílus

Designmobil a Samsungtól

A Bang & Olufsen és a Samsung kooperációja egy olyan különleges koncepciót eredményezett, mely szakít a hagyományos mobiltelefon-arculattal.

A Serena a formatervezés és a technológia találkozásának egy érdekes színfoltja. A design és a technológia átgondolt egységben jelenik meg a Serene minimalista formájában. A tervezők a telefont megszabadították felesleges funkcióitól és egy igen egyszerű, modern és elegáns formával látták el a készüléket.

2004 elejétől dolgozott együtt a két cég és ennek eredménye a hamarosan boltokba kerülő termék. A Bang & Olufsen a koncepciófejlesztés- és formatervezésbeli képességeit egyesítve a Samsung mobiltelefon-technológiában, -tervezésben és -minőségben szerzett tapasztalataival, egy teljesen új mobiltelefon-koncepció jött létre.

“Azt akartuk, hogy a Serene egy ékszer legyen. Egy olyan ékszer, mely a minőség és a kényelem személyes kifejezője. A többi Bang & Olufsen termékkel való folyamatosságot pedig a design és az egyszerű kezelhetőség teremti meg” – nyilatkozta Torben Ballegaard Sřrensen, a Bang & Olufsen vezérigazgatója.

A Serene két egyforma méretű, mívesen összeillesztett alumíniumpántból áll. A kijelző és a mikrofon az alsó kagylóhéjban található vízszintes állásban, a körkörös billentyűzet és a kagyló pedig a felső kagylóhéjban helyezkedik el, melynek közepén egy elegáns, kerek alakú gomb szolgál az alapvető funkciók elérésére.

Ezzel összhangban a színek, a betűtípusok, a képernyőformátum és a méret kialakításakor is a célszerűséget tartották szem előtt. A viszonylag nagy, széles formátumú kijelző az olvasást és az írást teszi még könnyebbé, ezzel egyidőben a menüpontok száma korlátozható, mely által a Serene használata logikussá válik.

A Serene-hez tartozik egy háromszögű, csiszolt alumíniumból készült töltő, rajta a telefon számára kialakított nyílással. Ha rátesszük a telefont a töltőre, vagy asztali üzemmódban használjuk, az minilaptopként is működtethető, mivel a képernyő 180 fokos szögben elfordítható.

A Serene az utolsó negyedévtől lesz elérhető Európában, a Bang & Olufsen márkaboltokban és a Samsung high-end disztribúciós partnerein keresztül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik