Élet-Stílus

Mobilok a tengereken is

Az Ericsson és a SeaMobile Inc. hároméves szerződést írt alá, amelynek értelmében a vállalatok együttműködnek vezeték nélküli hang- és adatátviteli szolgáltatások tengeri biztosításában.

Az Ericsson szállítja a teljes vezeték nélküli hálózatot, beleértve a hosztolt maginfrastruktúrát, a GSM-rádióberendezéseket, illetve a hálózatfigyelési és -bevezetési szolgáltatásokat. Ez lehetővé teszi majd a SeaMobile számára, hogy tengerjáró hajók, kompok, jachtok, konténerhajók, valamint a part menti kőolaj- és földgázkitermelés számára nyújtson szolgáltatásokat.

A SeaMobile az Ericsson technológiájának segítségével globális, vezeték nélküli kommunikációt nyújt majd a tengeren, tengeri műholdszolgáltatások vezető szállítóin keresztül. A rádió-bázisállomások a hajók fedélzetén helyezkednek majd el, a kommunikáció pedig műholdkapcsolaton keresztül jut el a tengerparti hosztolt központi hálózathoz.

Az Ericsson még nyár közepén jelentett be egy olyan rendszert, amellyel lehetővé válik a mobilkommunikáció a szigorú szabványokat alkalmazó légitársaságok repülőjáratain is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik