Élet-Stílus

A Cisco hálózatfelügyeleti céget vett

A Cisco Systems bejelentése szerint lezárult a távközlési szolgáltatóknak és nagyvállalatoknak szánt intelligens hálózat- és szolgáltatásfelügyeleti termékek fejlesztésében tevékenykedő Sheer Networks akvizíciója.

A megállapodás keretében a Cisco közel 97 millió dollárt fizetett a kaliforniai cégért készpénzben és részvényopciókban.

A Sheer virtuális hálózati modellje még a bonyolult fizikai hálózatokat is áttekinthetővé teszi, így elérhetővé téve számos felügyeleti alkalmazás számára.

A Sheer Networks technológiájára és platformjára alapozva a Cisco olyan eszközöket, hálózatokat és szolgáltatás szintű felügyeleti alkalmazásokat szeretne kifejleszteni, amelyekkel a vállalatok intelligens módon felügyelhetik a több gyártótól származó hálózataikat, valamint hálózatra épülő szolgáltatásaikat. Más hardver- és szoftvergyártók alkalmazásai szabványos API-kon keresztül egyszerűen kapcsolódhatnak a Cisco alkalmazásaihoz. Ugyanezekkel az API-kkal az alkalmazások a távközlési szolgáltatók üzemviteli és kiszolgáló rendszereibe is beilleszthetők.

Az ügylet lezárásával a Sheer Networks a Cisco hálózati technológiai csoportjának része lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik