Élet-Stílus

Jön a titokzatos „Q”

A James Bond filmekben a titkos ügynökök szupertitkos felszerelését tervező elvarázsolt tervező „Q" ihlethette a Motorola névadókat, legújabb okostelefonjuk elnevezésében.

A hírek szerint komoly konkurenciával számolhat a Blackberry hamarosan az okostelefonok egyre szélesedő piacán. A Motorola-vezér Ed Zander a múlt héten bejelentette, hogy a korábban beharangozott megjelenésnék hamarabb dobják piacra a legújabb modelljüket a „Q”-t.

A Motorola nem is olyan régen erősített a piaci pozícióin azzal, hogy a Nokia előtt kihozta a világ első iTunes kompatíbilis telefonját. A verseny azonban egy pillanatra sem áll meg, így a legújabb jelentések már azt jelzik, hogy a Motorola az okostelefon kategóriában is egyedit szeretne alkotni.

A nyáron bejelentett „Q” egy QWERTY billentyűzettel ellátott modell, amelyet jövő év elején szándékozott a cég fogalomba hozni. A mostani bejelentés szerint azonban, nem kell már ilyen sokat várnunk a mutatós kis kütyüre, ugyanis a premiert idén decemberre hozták át, megcélozva a karácsonyi szezont.

Természetesen a versenytársak sem tétlenkednek, hiszen a Palm Windows alapú telefonja a Treo 700-on is – hasonlóan a „Q”-hoz – az utolsó simításokat végzik a fejlesztők.

Mint minden fejlesztő a Motorola is a legkönnyebb és legkisebb készüléket igyekszik megvalósítani, amellett, hogy még használható méretű billentyűzettel igyekszik kényeztetni a felhasználót. A „Q” méretei (11.5 x 6.3 x 1.1cm) igazán meggyőzőnek látszanak, de mindezek ellenére, amíg nem vehettük kézbe, nem tudhatjuk, hogy mire képes a hétköznapok szuperügynökeinek tervezett készülék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik