Élet-Stílus

Késik az “iPod-verő” Nokia

A Nokia bejelentette, hogy késik a korábban beharangozott N91-es zenetelefon, amely a szakértők szerint komoly konkurenciát jelenthet az Apple iPod-jának.

Idén már biztosan nem jelenik meg a Nokia zenemobilja, az N91, így aki karácsonyra ilyet szeretett volna ajándékozni, kénytelen megvárni 2006 első negyedévét.

A Nokia N91-es okos telefonja számos olyan szolgáltatást ígér a felhasználóknak, amiért valószínűleg érdemes lesz lecserélni régebbi készülékünket. A telefont 3G kompatibilitása mellett, GPRS, Wi-Fi és Bluetooth alapú kommunikációs képességei teszik vonzóvá a mobil felhasználók számára.

Egy ideig úgy látszott, hogy az Apple iTunes szolgáltatását is élvezhetik a Nokia N91 tulajdonosok, de ezt a hírt végül a cég szekemberei cáfolták. Sokan azt gondolták, hogy a Nokiának sikerül megszerezni az elsőséget az iTunes kompatibilis telefonok versenyében, de a legnagyobb meglepetésre a Motorola egy új telefonja ezt a pozíciót elhalászta a finnek elől..

Az N91-el debütál majd a Nokia – Microsoft Windows Media együttműködés is, amelytől a telefon tervezői sokat várnak. Az N91 a késés ellenére a vezérhajója lehet jövő év elején a Nokia multimédiás telefonjainak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik