Élet-Stílus

SAP: jövőkép Tihanyban

Nekünk? 8! a szlogenje az SAP szeptember 18-22. között megrendezett szakmai konferenciájának, amelyen immáron nyolcadik alkalommal gyűlik össze a hazai üzleti- és informatikai élet.

SAP Tihany 2005


Az SAP Tihany 2005 résztvevői a konferen-cián megismerhetik az informatika legfrissebb fejlesztéseit, újításait.

Megtudhatják továbbá, hogy a vállalati műkö-dés minden aspektu-sára kiterjedő SAP megoldások segítsé-gével hogyan optimali-zálhatják folyamatai-kat.

Felhasználói példákon keresztül pedig meg-tudhatják, hogy min-dez hogyan is műkö-dik a gyakorlatban.

Az Intel által is támogatott konferencia lehetőséget biztosít arra, hogy a gazdaság, a politika és a technológiai szektor vezető találkozzanak, vitázzanak és megoldásokat találjanak az aktuálisan felmerülő információ technológiai kihívásokra.

„Az Intel és az SAP együttműködése a tihanyi konferencián hozzájárul ahhoz, hogy a magyar informatikai ipar is lépést tarthasson a nemzetközi fejlődéssel. A konferencia egy olyan eszköz, ahol megszólíthatjuk az üzleti és informatikai döntéshozókat, vállalatvezetőket, így részvételünk az Intel stratégiájának kulcsfontosságú elemét képezi” – nyilatkozta Gacsal József, az Intel Magyarország üzletfejlesztési igazgatója.

Az SAP nyolcadik tihanyi konferenciája több, mint 150 különféle előadással igyekszik felölelni a hazai informatika minden ágát. Különböző szekciók az egyes ágazatokra koncentráló, kifejezetten a gyártással, a feldolgozással és termeléssel, a fogyasztói termékekkel, a szolgáltatásokkal, a pénzügyi szolgáltatásokkal és a közszolgáltatásokkal foglalkoznak. A megoldás-orientált irányok pedig az ügyfélkapcsolat-kezelés, a vállalati erőforrás-tervezés, a termékéletciklus- menedzsment, a szállítói kapcsolatkezelés és a szállítóilánc-felügyelet területeit fedik le.

A vitaindítók melletti szekcióüléseken nem csak az SAP előadói és megoldásai mutatkoznak be, hanem a Dell, a Silicon Graphics, a Fujitsu- Siemens, a HP, az IBM és az Intel Magyarország szakemberei által tartott előadásokon keresztül a konferencia résztvevői részletesen megismerkedhetnek a legújabb hazai informatikai megoldásokkal.

Az SAP konferenciát a keynote előadók személye is érdekessé teszi, hiszen közöttük nem csak az IT szektorból ismert szakembereket találunk, hanem a gazdaság, a politika és a tudomány területén közismert személyiségeket is.

A hétfői nyitónapon Vahl Tamás az SAP Hungary Kft. ügyvezetőjének megnyitó előadásában az SAP és versenytársai helyzetét elemezte. Kiemelte, hogy az SAP versenytársaival szemben nem vásárol piacot csak megoldásokat, amelyekkel a már meglevő portfolióját bővíti.

Az SAP hazai vezetője után Dr. Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter beszélt a politika és a gazdaság kapcsolatáról. A miniszter példaként hozta fel Írországot, ahol politikai csatározásoknak nem lehetett tárgya a foglalkoztatás, a kutatásfejlesztés és a befektetések ösztönzése. A magyar gazdaság idei évét kiemelve az helyzetet alapvetően jónak értékelte, kirobbanó sikerként definiálva az eredményeket. A miniszter szerint azonban a sikertörténet nem a politikusok, hanem a gazdasági élet szereplőinek érdeme, hiszen “a politikusok leginkább csak tönkre tudják tenni, amit a gazdaság megtermelt”.

A folytatásban Dr. Csányi Vilmos etológus a jövőről és az emberi rendszerekről szóló rendkívül színes előadását hallgathatta a szakmai közönség.

Az Intel erős jelenlétét jelezte rendezvény második napján, Heinz Krier, az Intel EMEA SAP Global Alliance igazgatója tartott vitaindító előadása, amelyben a vállalatok mai kihívásait és a lehetséges válaszlépéseket elemezte, természetesen sajátságos, inteles szemszögből.

Az keynote előadók között találjuk még Matthias Haendlyt, az SAP AG. marketing vezetőjét, Dr. Baráth Etelét az Európai uniós ügyekért felelős tárcanélküli minisztert és Dr. Bárándy Péter ügyvédet, korábbi igazságügyi minisztert is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik