Élet-Stílus

Tavalyi gumival lett negyedik Schumi

Michael Schumacher vasárnap meglepően jó eredménnyel kedveskedett a szurkolóinak. A jó szereplés a csapat közlése szerint annak köszönhető, hogy a tavalyi Bridgestone abroncsokat tették fel a kocsikra – jelenti a formula.hu.

A hétszeres világbajnok a negyedik helyen végzett úgy Interlagos-ban, hogy az őt a versenyeken általában fényévekkel megelőző Giancarlo Fisichellát is maga mögött tudhatta. Ráadásul Schumacher leggyorsabb köre csak alig több, mint öt tizeddel maradt el a verseny leggyorsabb körét futó Kimi Räikkönenétől. Ha ezt összevetjük az elmúlt futamokon tapasztaltakkal, amikor a Ferrarinak sok esetben még Sauberekkel és Red Bullokkal is meggyűlt a baja, akkor egyértelmű előrelépésről beszélhetünk.

A Bridgestone idei gumijairól és arról, hogy azok tavaly óta milyen irányba „fejlődtek” azonban mindent elmond, hogy a Scuderia ezt a javulást azáltal érte el, hogy gondoltak egyet, előszedték a 2004-es abroncsokat és azokat tették fel az autóikra az interlagosi futamra

A Ferrari ugyanakkor az utolsó három futamra egy forradalmian új abroncsot is beharangozott, amelytől ugrásszerű javulást várnak. Interlagosba azonban ez még nem érkezett meg. Az új gumit egyébként ebben az évben egyszer már bevetették – méghozzá éppen nálunk, a Magyar Nagydíjon, amikor is Michael Schumacher rögtön fölényes pole pozíciót szerzett vele. A gumi azonban még messze nem optimális, ugyanis a versenyen túl gyorsan lekopik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik