Élet-Stílus

Magyar animációs filmek hajókáznak

A "Dnyeper hercegnője" hajó fedélzetén zajló KROK nemzetközi animációs filmfesztiválon számos magyar kisfilm van versenyben - közölte a Magyar Filmunió szerdán az MTI-vel.

A kedden megkezdődött esemény alatt a fesztiválhajó leúszik Kijevből a Dnyeperen Odesszáig. Az úszó verseny egész estés filmjei között látható többek között a Gauder áron Nyócker!, M. Tóth Géza: Maestro, Békés Rozi: Penelopé napja és Cakó Ferenc Randevú című filmje is.

A macedóniai Bitolában a napokban operatőri fesztivált tartanak, amelyen tizenkét játékfilm kel versenyre a fődíjért, az Arany Kameráért. A verseny magyar meghívottja Koltai Lajos Sorstalanság című alkotása, amelynek operatőre Pados Gyula volt.

Észak-Amerikában keddtől rövidfilmfesztivál ad ízelitőt az idei év kisfilm-terméséből. A 11. Palm Springs-i “ShortFest”-re Kenyeres Bálint Before Dawn, valamint Szász Attila Most látszom, most nem látszom című alkotása kapott meghívást. A negyven ország részvételével tartott, több mint háromszáz rövidfilmet felvonultató verseny nyertesei jelölhetők az Amerikai Filmakadémia rövidfilmes díjaira.

Latin-Amerika egyik legnagyobb filmfesztiválján, Rio de Janeiróban csütörtöktől három magyar játékfilmet mutatnak be: a Dallas Pashamende, a Johanna és a Sorstalanság című alkotást – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik