Élet-Stílus

Magyar géppel Bangkokba

A Malév újraindítja thaiföldi járatát. Ezt az útvonalat egyszer már – a tetemes ráfizetések miatt – bezárta a légitársaság, de most thai nyomásra újraindították.

Gönczi János, a Malév vezérigazgatója szerint kicsit bosszantó, hogy a magyar utasok eddig Bangkokból visszafelé jövet elrepültek a Kárpát-medence felett, majd Nyugat-Európából még másfél órát kellett visszafelé repülniük. Hozzátette, hogy 2001-ben már volt ilyen járatuk, de azt a ráfizetés miatt be kellett zárni. Azt mondta, tanultak a hibából, és most más konstrukcióban üzemeltetik a járatot. Az új konstrukció lényege, hogy megállapodást kötöttek a Bangkok Airways (BA) légitársasággal, így a Malév-jeggyel rendelkező utasok továbbutazhatnak a BA belföldi járataival olyan üdülőhelyekre, mint Phuket, Krabi, Trat, Samui, vagy a kambodzsai Siem Reap és a vietnami Phnom Penh. Az utasok használhatják a BA különleges váróit, bár azt ígérik az üzemeltetők, hogy a Malév-utasoknak másfél órán belül lesz átszállásuk, a következő géphez pedig a személyzet elkíséri az átszálló utasokat.

Gönczi szerint a jegyárak jóval kedvezőbbek lesznek az eddigieknél, a legolcsóbb 169 ezer forintba kerül majd a december másodikán induló járaton. További előnynek nevezte, hogy mivel nem kell Nyugat-Európában átszállni, így az elmaradó reptéri illetékek miatt az utazás legalább 20 000 forinttal olcsóbb lesz, mint más légitársaságokkal. A cég vezetése szerint így a Boeing 767 repülései kifizetődőek lesznek.

Tawatchai Piyarat, a Thaiföldi Királyság magyarországi nagykövete a FigyelőNetnek elmondta: sokat dolgoztak azon, hogy a Malév újraindítsa ezt a járatot. A nagykövet azt várja, hogy megduplázódjon a Magyarországról Thaiföldre utazók száma. Jelenleg évente mintegy 10 000 magyar turista keresi fel a távol-keleti országot, de a nagykövet nemcsak a magyar utasokra számít. Reményei szerint a környező országok, így a Romániából vagy Szlovéniából útnak indulók is a magyar légitársaságot választják majd. Tawatchai megemlítette, hogy a királyság európai nagyköveteinek októberi konferenciáján megkéri majd kollégáit, hogy országaikban népszerűsítsék a budapesti indulás lehetőségét.

Varong Israsena, a Bangkok Airways európai igazgatója szerint a forgalom a jövő szezonban már akkorára fog nőni, hogy a Malévnak megéri majd naponta indítani ezt a járatot. A járat egyelőre 2006 szeptember végéig hetente háromszor közlekedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik